x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaticanul dezbate posibilitatea ca preoții romano-catolici să se căsătorească

Vaticanul dezbate posibilitatea ca preoții romano-catolici să se căsătorească

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2024   •   09:15
Vaticanul dezbate posibilitatea ca preoții romano-catolici să se căsătorească
Sursa foto: Hepta

Reîncepe dezbaterea cu privire la posibilitatea ca preoții romano-catolici să se căsătorească. Un înalt oficial al Vaticanului și consilier al Papei Francisc a declarat că Biserica Catolică ar trebui să se "gândească serios" la posibilitatea de a le permite preoților să se căsătorească.

Într-un interviu publicat duminică, arhiepiscopul Charles Scicluna din Malta, care este și secretar adjunct în biroul doctrinar al Vaticanului, a remarcat că preoților li s-a permis să se căsătorească în primul mileniu din istoria Bisericii și că mariajul este permis și astăzi în ritul oriental al Bisericii Catolice.

"Este probabil prima dată când spun acest lucru în mod public și va suna eretic pentru unii oameni", a declarat arhiepiscopul Charles Scicluna din Malta, pentru Times of Malta.

"Dacă ar fi după mine, aș revizui cerința conform căreia preoții trebuie să fie celibatari", a spus el. "Experiența mi-a arătat că acesta este un lucru la care trebuie să ne gândim serios".

Scicluna, în vârstă de 64 de ani, a spus că Biserica a "pierdut mulți preoți mari pentru că au ales căsătoria".

El a spus că "există un loc" pentru celibat în Biserică, dar că aceasta trebuie să ia în considerare și faptul că un preot se îndrăgostește uneori, și atunci trebuie să aleagă între dragoste și preoție, motiv pentru care des se angajează în secret în relații sentimentale.

Dezbaterea cu privire la posibilitatea ca preoții romano-catolici să se căsătorească există de secole.

Papa Francisc a exclus orice posibilitate ca el să schimbe regula romano-catolică care impune ca preoții să fie celibatari, dar ar putea fi schimbată de un viitor papă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vatican dezbatere casatorie preoti