x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presa rusă: România se apropie de colaps

Presa rusă: România se apropie de colaps

29 Sep 2010   •   00:00
Presa rusă: România se apropie de colaps

Guvernul actual nu mai reuşeşte să facă faţă protestelor, care au împânzit ţara în ultima vreme, din cauza măsurilor de austeritate impuse de criza economică şi de deficitul bugetar extrem de mare, titrează RBK Daily. Experţii ruşi spun că demonstraţiile şi mitingurile actuale pot, în curând, degenera în proteste violente, care se pot solda chiar cu victime.



Potrivit sursei citate, majoritatea oamenilor de afaceri influenţi din România ar putea să-şi găsească în curând refugiul în Moldova, tocmai din cauza condiţiilor care nu mai fac profitabilă investirea pe teritoriul ţării noastre.

De asemenea, specialiştii sunt de părere că România ar fi ajuns la acest colaps şi dacă nu ar fi existat criza economiă mondială, întrucât ţara a fost falimentată încetul cu încetul în două moduri: pe de o parte preţurile mult mai mici decât valoarea reală a producţiei, iar pe de altă parte, preţurile mult prea mari la tranzacţiile plătite din bugetul de stat.

Pentru majoritatea moldovenilor, România era până acum o adevărat şansă la reuşită, care promitea un viitor strălucit în majoritatea domeniilor. Acum, susţin jurnaliştii ruşi, situaţia s-ar fi inversat, întrucât Moldova este în momentul actual şansa oligarhilor români de a se menţine pe linia de plutire.

Antena3

×