x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedinta Secţiei de Contencios Administrativ a instanţei supreme, judecătoarea Gabriela Bârsan, audiată de procurorii DNA

Preşedinta Secţiei de Contencios Administrativ a instanţei supreme, judecătoarea Gabriela Bârsan, audiată de procurorii DNA

07 Oct 2011   •   12:10
Preşedinta Secţiei de Contencios Administrativ a instanţei supreme, judecătoarea Gabriela Bârsan, audiată de procurorii DNA

Presedinta Sectiei de Contencios Administrativ a instantei supreme, judecatoarea Gabriela Barsan s-a prezentat, astazi, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiata.

Potrivit unor surse judiciare, Gabriela Barsan este cercetata pentru ca ar fi primit de la avocata Silinescu Gherbovan cadouri constand in excursii in strainatate si folosirea, de catre fiul judecatoarei, a unui apartament in Paris al avocatei.

Gabriela Barsan neaga ca a luat mita: Exclud total notiunea de vinovatie!

Judecatoarea Gabriela Barsan respinge acuzatiile de luare de mita. Aceasta a declarat, in exclusivitate pentru Antena 3, ca exclude ideea de vinovatie si ca persoanele alaturi de care lucreaza pot confirma ca nu a facut nimic care sa depaseasca limitele legii.

"Exclud total notiunea de vinovatie din punct de vedere juridic. Pe acest telefon nu m-a sunat nimeni, niciodata, in afara de sotul meu. Intregul colectiv pe care il coordonez din punct de vedere managerial, ma refer la colegii mei, stie mai bine ca oricine ca, in afara de problemele profesionale, nu am discutat absolut nimic", declarat Gabriela Barsan.

"Nu o data, am fost implicata in situatii de genul acesta, ca dupa o mediatizare, sa fiu pusa in situatia de a solutiona un dosar. Sper sa nu fiu pusa in situatia sa lupt si pentru altceva legat de persoana mea", a adaugat judecatoarea.

Joi seara, procurorii DNA au perchezitionat locuinta judecatoarei Gabriela Barsan, presedinta Sectiei Contencios Administrativ de la Inalta Curte de Casatie, suspectata de luare de mita. Alaturi de Gabriela Barsan, in Ancheta DNA este vizata si Iuliana Pusoiu, de la Sectia de Contencios a instantei supreme.

Gabriela Barsan este sotia judecatorului roman Corneliu Barsan la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), de la Strasbourg.

Avocata Claudia Silinescu Gherbovan este nora fostului general SIE Constantin Silinescu, fost agent de spionaj pentru regimul comunist, avand misiuni externe din 1974 pana in 1988 in Marea Britanie, Cehoslovacia, URSS, Mongolia, Bulgaria, China, Iugoslavia, Ungaria si Statele Unite.
Silinescu a lucrat apoi in conducerea Centrala de Informatii Externe (CIE), ca loctiitor si sef de directie, sub coordonarea generalului Aristotel Stamatoiu, seful spionajului romanesc pana in 1990. Constantin Silinescu a fost avansat, in 1991, in cadrul noii structuri Serviciul de Informatii Externe, fiind numit adjunct al directorului SIE, functie pe care a indeplinit-o vreme de 6 ani. In 1997, generalul Silinescu a fost indepartat, printr-un Decret prezidential semnat de Emil Constantinescu, si trecut in rezerva la doar 50 de ani. El a decedat in anul 2007.

×