x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, din nou la DNA: "Am lucrat corect, totul a fost în interes public"

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, din nou la DNA: "Am lucrat corect, totul a fost în interes public"

25 Sep 2012   •   09:09
Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, din nou la DNA: "Am lucrat corect, totul a fost în interes public"

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu a fost astazi din nou la DNA Pitesti pentru a-i fi prezentate invinuirile intr-un dosar privind fraude cu fonduri europene. Nicolescu a venit insotit de avocatul sau si de un medic cardiolog.

'Am luat la cunostiinta noul dosar, asteptam mai departe sa urmeze procedurile de rigoare. Eu stiu un singur lucru, ca am lucrat corect, am respectat legea si faptul ca am facut ceea ce trebuia sa fac sper sa fie vazut, s-a facut in interes public si s-a respectat procedura', a declarat Nicolescu la iesirea din sediul DNA.

Presedintele CJ Arges s-a prezentat si pe 11 septembrie in fata procurorilor DNA, pentru a i se prezenta invinuirile in noi dosar de coruptie, insa atunci i s-a facut rau in timpul audierilor si a fost dus cu o ambulanta la spital. El a fost diagnosticat cu sindrom coronarian acut si a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucuresti, unde a fost internat cateva zile.

Serviciul Teritorial Pitesti al DNA a inceput urmarirea penala impotriva a 12 persoane, printre care presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, dar si sapte angajati ai institutiei, pentru fraudarea de fonduri europene si alte infractiuni, intr-un dosar privind reabilitarea unui pod din localitatea Cateasca, afectat de inundatii.

"La data de 11 septembrie 2012, celor 12 invinuiti li s-au adus la cunostinta acuzatiile. Fata de invinuitii Mercea Codruta-Lavinia, Nicoara Mihail-Gabriel, Pintilie Iuliana Mioara, Bocioaca Sabina-Elena, Florescu Aurelia-Mirela, Dobre Cristina si Stancu Olga procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea pentru 30 de zile, iar fata de Pletoiu Ecaterina si Dobre Grigore, masura obligarii de a nu parasi tara pentru 30 de zile", se arata intr-un comunicat al DNA.

In sarcina lui Nicolescu s-au retinut infractiunile de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual, toate in forma continuata, precum si pentru luare de mita.

De asemenea, cei sapte functionari publici din CJ Arges, care au facut parte din comisia de evaluare a ofertelor pentru executia lucrarilor la podul de la Cateasca sunt cercetati pentru infractiuni precum abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals.

In acelasi dosar este cercetat pentru fals intelectual rectorul Universitatii din Pitesti, Ionel Didea, care la data savarsirii faptelor ocupa functia de notar public in cadrul unui birou notarial. Si fostul primar al comunei Cateasca, Corneliu Oprescu, este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de fals intelectual si folosirea sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave.

Au mai fost pusi sub urmarire penala Ecaterina Pletoiu, reprezentanta a SC Proiect Infra 2005 SRL Pitesti, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, savarsita in forma continuata, precum si Grigore Dobre, asociat si administrator la SC Zeus S.A. Pitesti, acuzat de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, dare de mita si fals intelectual, toate in forma continuata, precum si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Constantin Nicolescu a fost trimis deja in judecata de procurorii DNA in anul 2011, intr-un alt dosar de coruptie vizand, printre altele, fraude cu fonduri europene, procesul aflandu-se pe rolul Tribunalului Arges.

×