x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele CJ Brăila, reclamat de ANI la DNA. Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de conflict de interese

Preşedintele CJ Brăila, reclamat de ANI la DNA. Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de conflict de interese

31 Aug 2012   •   12:25
Preşedintele CJ Brăila, reclamat de ANI la DNA. Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de conflict de interese

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala.

Potrivit unui comunicat al ANI, Gheorghe Bunea Stancu, "in calitate de presedinte al CJ Braila, a intocmit si adoptat atat expunerile de motive cat si Hotararile Consiliului Judetean Braila si a semnat contracte de asociere intre CJ cu SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club 'Dunarea' Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei".

SC Clubul de Fotbal Braila SA si Asociatia Sportiva Handbal Club 'Dunarea' Braila au ca actionari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA.

Actionarul majoritar al celor doua firme este SC Bursagrigrom, unde Gheorghe Bunea Stancu detine calitatea de actionar majoritar.

ANI sustine ca "beneficiul patrimonial obtinut prin incalcarea prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, este in cuantum de 7.512.207 lei".

Agentia are indicii referitoare la savarsirea de catre Bunea Stancu a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a preluarii in folosinta gratuita, pe o perioada de 5 ani, de catre Asociatia Sportiva Handbal Club 'Dunarea' Braila a unui autoturism proprietate privata a CJ Braila.

Inspectorii arata ca Gheorghe Bunea Stancu, pe durata exercitarii mandatului de presedinte al CJ Braila, a detinut calitatea de actionar majoritar in cadrul SC Bursagrigrom, care detine actiuni la SC Concivia SA, aceasta din urma detinand actiuni la SC Clubul de Fotbal Braila SA.

De asemenea, SC Bursagrigrom este actionar in cadrul SC Hercules SA, care detine actiuni la Asociatia Sportiva Handbal Club 'Dunarea' Braila, asociatie in care Gheorghe Bunea Stancu detine calitatea de presedinte al Consiliului Director.

ANI a sesizat organele judiciare cu privire la posibila savarsire de catre Gheorghe Bunea Stancu a infractiunii de conflict de interese si a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie.

De asemenea, au fost initiate demersuri in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

×