x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presedintele Comisiei SIE: "Nu Mohamed Yassim e negociatorul"

Presedintele Comisiei SIE: "Nu Mohamed Yassim e negociatorul"

05 Apr 2005   •   00:00

Mohamed Yassim nu este negociatorul trimis de statul roman sa trateze eliberarea ziaristilor romani rapiti in Irak, adevaratul negociator fiind un specialist al SRI sau al MAE.

Informatia ne-a fost furnizata ieri de presedintele Comisie parlamentare de control al activitatii Serviciului de Informatii Externe, Romeo Raicu. "Numai celula de criza de la Cotroceni stie cu exactitate cine sunt negociatorii trimisi. Nu Mohamed Yassim este negociatorul. Astea sunt fantezii. Pentru ca celula de criza nu poate dezvalui identitatea celor pe care i-a trimis acolo, oricine se poate baga in seama. Credeti ca statul roman trimite in joc oameni de astia de carnaval, care ies in interviuri pe toate posturile de televiziune?", ne-a declarat Raicu.

SUSPICIUNI. Presedintele Comisiei SIE spune ca adevaratii negociatori sunt specialisti din cadrul SRI sau MAE. "Nu am informatii ca acest Yassim sa fie din servicii si nu cred sa fie asa", a raspuns Raicu intrebarii noastre. Cat despre SIE, acesta se ocupa cu strangerea de informatii de la fata locului si nu cu negocierea. "SIE are oameni sub acoperire acolo; daca ar fi implicati in negocieri, s-ar expune", a explicat acesta. Cat despre prezenta presupusului negociator la Ambasada Romaniei din Bagdad in repetate randuri, parlamentarul PD ne-a indrumat sa intrebam MAE ce cauta acest cetatean la ambasada noastra.

COTROCENI. Mohamed Yassim a sustinut insa in declaratii televizate ca este trimis in Irak de catre Romania, "la cel mai inalt nivel", lasand sa se inteleaga mai intai ca ar fi vorba despre Consiliul Superior de Aparare al Tarii sau chiar de catre presedintele Basescu, cel care coordoneaza grupul operativ de la Cotroceni. Surse din Administratia Prezidentiala au respins ferm ideea ca Yassim sa aiba vreun mandat din partea autoritatilor romane pentru a negocia eliberarea celor trei ziaristi. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: observator