x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele PC susţine că PDL pregăteşte fraudarea alegerilor din Colegiul nr. 19 din Bucureşti

Preşedintele PC susţine că PDL pregăteşte fraudarea alegerilor din Colegiul nr. 19 din Bucureşti

25 Mar 2010   •   00:00

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a acuzat PDL că pregăteşte "fraudarea" alegerilor din Colegiul nr. 19 din Bucureşti, prin implementarea unui sistem pilot informatizat de urmărire a procesului electoral şi transmitere automată a proceselor-verbale la Biroul Electoral Central.

Constantin a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că sistemul de vot a fost schimbat de Guvern special pentru acest colegiu şi înlocuit cu unul informatizat, fără a fi supus, în prealabil, unei dezbateri publice.

"PDL se pregăteşte de fraudarea alegerilor de la Colegiul 19 din Bucureşti. S-a schimbat sistemul de vot pentru acest colegiu, iar Guvernul vrea să implementeze un sistem informatizat care trebuia dezbătut public cu partidele şi ONG-urile. A fost implementat pe sub uşă. Nu cred că un sistem informatizat poate să fie implementat într-o lună", a spus Constantin.

Potrivit acestuia, PDL este în cădere liberă la nivelul Bucureştiului şi va uza de toate mijloacele pentru a câştiga. "PDL nu are şanse să treacă de 25 la sută la nivelul acestui colegiu, iar o înfrângere ar fi dezastruoasă pentru PDL", a spus liderul PC.

Peste 104.000 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente vor vota pe 25 aprilie la alegerile pentru Colegiul uninominal nr. 19 pentru Camera Deputaţilor, din Sectorul 4 al Capitalei, în 61 de secţii de votare, a anunţat, miercuri, Prefectura Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator