x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preselectie - Locuri de munca in Germania

Preselectie - Locuri de munca in Germania

10 Sep 2004   •   00:00

Zidarii, faiantarii, viticultorii, mecanicii de masini agricole, brutarii, patiserii si vanzatorii de produse alimentare care vor sa lucreze in Germania se pot prezenta luni si marti la preselectia organizata de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM).

CRISTIAN PETRU

Potrivit ofertei Centralei de Mediere a Fortei de Munca de la Bonn, persoanele care vor sa lucreze in agricultura si viticultura trebuie sa aiba o experienta de sase ani si sa prezinte la dosar dovezi ca sunt fermieri sau producatori prin unitati agricole proprii. Contractele de munca vor fi incheiate pe o perioada de 12 luni, cu posibilitate de prelungire de pana la 18 luni.

CONDITII. La preselectie pot participa numai persoanele cunoscatoare de limba germana, care au diploma de calificare in domeniu si o vechime de minimum doi ani in activitate, dovedita prin carte de munca, si au varsta cuprinsa in 18 si 40 ani. Dosarul cu care cei interesati se vor prezenta la preselectie trebuie sa contina doua poze tip pasaport, copii dupa actul de identitate, pasaport, certificatul de absolvire, cartea de munca (si traducerea acesteia in limba germana), CV in germana si in romana. De asemenea, mai este nevoie de adeverinta de la medicul de familie din care sa reiasa ca solicitantul este clinic sanatos, cazierul judiciar in original, declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate. Persoanele admise la preselectie vor participa la selectia finala cu reprezentantii Centralei de Mediere de la Bonn, in perioada 15-16 septembrie. Preselectia va avea loc la sediul OMFM din Bucuresti, Strada Valter Maracineanu 1-3.

×
Subiecte în articol: observator