x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Previziuni - Vremea pentru urmatoarele trei luni

Previziuni - Vremea pentru urmatoarele trei luni

de Dana Purgaru    |    01 Sep 2006   •   00:00
Previziuni - Vremea pentru urmatoarele trei luni

Luna care va incepe maine se anunta a fi ploioasa, iar cantitatile de precipitatii vor prezenta o tendinta spre excedent in cea mai mare parte a tarii, potrivit specialistilor de la Administratia Nationala de Meteorologie. Vor fi ploi torentiale, insotite de descarcari electrice, caderi de grindina si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. In zilele cele mai calde temperaturile maxime vor putea atinge 30 de grade Celsius in sudul tarii. In partea a doua a lunii vremea va intra intr-un proces de racire treptata, astfel ca in cele mai reci nopti temperaturile minime vor inregistra valori usor negative in depresiunile din nordul si centrul teritoriului, favorizand producerea locala a brumelor timpurii.

OCTOMBRIE. In aceasta luna se vor inregistra temperaturi mai ridicate in sud-estul tarii, usor peste cele normale. Astfel, in intervalele calde din cursul lunii temperaturile maxime pot sa depaseasca 25 de grade in regiunile din sudul tarii, potrivit meteorologilor. In intervalele reci, temperaturile minime pot sa scada pana in jur de - 5 grade in nordul si centrul tarii, favorizand producerea brumei si a inghetului la sol. Cantitatile de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent in sudul si estul tarii, iar in rest vor fi in general normale. La munte, temporar, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

NOIEMBRIE. La inceputul lunii, pe un fond de vreme frumoasa si calda, temperaturile maxime pot urca spre 20 de grade in sudul tarii. Apoi vor marca o scadere treptata, pana la valori caracteristice iernii spre sfarsitul lunii, cand sunt posibile lapovite si ninsori. In noptile cele mai reci temperaturile minime pot cobori pana in jur de - 10 grade in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii se vor situa in general in limite normale, exceptand estul tarii, unde local vor fi mai insemnate. (Dana Purgaru)

×
Subiecte în articol: observator ţării