x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primar din Covasna obligat de instanță să dea jos drapelul secuiesc de pe sediul primăriei

Primar din Covasna obligat de instanță să dea jos drapelul secuiesc de pe sediul primăriei

29 Noi 2012   •   15:42
Primar din Covasna obligat de instanță să dea jos drapelul secuiesc de pe sediul primăriei
Sursa foto: http://www.ozun.ro/index.php?view=category&catid=7&option=com_joomgallery&Itemid=7&lang=ro

Tribunalul Covasna a admis, ieri, acțiunea Prefecturii Covasna prin care aceasta a solicitat obligarea Primarului comunei Ozun să îndepărteze de pe sediul Primăriei Ozun drapelul așa-zisului ținut secuiesc, informează Dan Tănasă, pe blogul său.

În luna iunie a.c., Tănasă a sesizat atât Prefectura Covasna cât și Ministerul Administrației și Internelor (MAI) cu privire la existența drapelului, fapt ce constituie o ilegalitate. Prefectura Covasna a solicitat Primăriei Ozun îndepărtarea drapelului. Ulterior, urmare a refuzului primarului comunei Ozun de a se conforma, la data de 13 august a.c. a formulat o plângere prealabilă.
Întrucât primarul comunei Ozun a refuzat să dea curs plângerii prealabile, Prefectura Covasna l-a acționat în judecată pe primarul comunei Ozun care este acum obligat de instanță să îndepărteze așa-zisul drapel. Decizia Tribunalului Covasna poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare.
În luna octombrie a.c., primarul din Sfântu Gheorghe, UDMR-istul Antal Arpad, a solicitat public prefectului județului Covasna să prezinte scuze comunității maghiare pentru faptul că l-a acționat în judecată pe primarul din Ozun pentru obligarea acestuia să îndepărteze așa-zisul drapel secuiesc de pe sediul Primăriei Ozun. În opinia lui Antal prefectul județului Covasna i-a jignit pe etnicii maghiari.

×
Subiecte în articol: drapel secuiesc covasna ozun