x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei vrea să introducă noi sensuri unice. Vezi HARTA şi zonele vizate

Primăria Capitalei vrea să introducă noi sensuri unice. Vezi HARTA şi zonele vizate

14 Iun 2012   •   10:25
Primăria Capitalei vrea să introducă noi sensuri unice. Vezi HARTA şi zonele vizate

Circulatia rutiera din centru Capitalei va fi reorganizata prin introducerea de noi sensuri unice, interzicerea virajului la stanga si benzi speciale pentru mijloacele de transport in comun. Printre bulevardele care vor suferi transformari se numara Calea Floreasca, Bd. Barbu Vacarescu, Calea Dorobanti sau Bd. Pache Protopopescu, potrivit b365.ro.

Astfel, pe Calea Floreasca se va introduce sens unic pe directia intersectia cu Stefan cel Mare – zona de Nord a Capitalei, pana la intersectia cu strada Glinka. Pe portiunea cuprinsa intre strada Glinka si intersectia cu Sos. Pipera va fi de asemenea sens unic, numai ca pe cealalta directie, adica Nord-Sud. Strada Glinka va deveni si ea artera cu sens unic, pe directia Calea Floreasca – Barbu Vacarescu.

Pe Calea Floreasca va fi permisa circulatia in ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport in comun, taxiuri si masinile de interventie 112.

Bulevardul Barbu Vacarescu va deveni si el unul cu sens unic. Astfel, de la intersectia cu Bd. Lacul Tei, circulatia se va desfasura in sens unic pe directia spre Nord, pana la intersectia cu Sos. Pipera. Tot pe Bd. Vacarescu va fi modificata si linia de tramvai.

Pe sens unic se va circula si pe Bd. Lacul Tei. Pe toata lungimea bulevardului va fi introdus sens unic pe directia intersectia cu Doamna Ghica – Barbu Vacarescu.

Si Calea Dorobantilor va deveni strada cu sens unic. Noile modificari vor fi implementate insa doar pe o portiune a arterei. Astfel, pe segmentul cuprins intre Sos. Stefan cel Mare si Piata Al. Lahovary se va circula pe sens unic pe directia catre Piata Romana.

Si pe Bd. Pache Protopopescu si Sos. Iancului se va introduce sens unic. Este vorba mai exact de segmentul cuprins intre Piata Pache Protopopescu si intersectia cu Soseaua Pantelimon. Pe aceasta portiune se va circula doar pe sensul dintre Piata Protopopescu catre Sos. Pantelimon.

Circulatia va fi modificata si bd. Ferdinand. Astfel, de la intersectia cu Sos. Mihai Bravu pana la Piata Pache Protopopescu se va circula pe un singur sens, cel descris mai sus. Tot pe un singur sens se va circula si pe Sos Pantelimon (incepand cu intersectia cu Bd. Iancului), apoi pe strada Ritmului si se continua cu sens unic pe Bd. Ferdinand. Sensul de circulatie admis este dinspre Sos. Pantelimon catre Bd. Ferdinand.

Noul plan de reorganizare a circulatiei din Capitala este deocamdata in faza de proiect si cuprinde mai multe zone din Capitala. Documentul va mai fi discutat in Comisia de Urbanism si in saptamanile urmatoare.

×