x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Generală a Capitalei susţine că nu a gestionat din birou situaţia dezăpezirii străzilor

Primăria Generală a Capitalei susţine că nu a gestionat din birou situaţia dezăpezirii străzilor

20 Ian 2010   •   00:00

Chiar dacă în ultimile două zile circulaţia pe străzile Bucureştiului a fost aproape imposibilă, din cauza zăpezii aşternute, reprezentanţii municipalităţii susţin că inspectorii au verificat în teren situaţia curăţării străzilor de zăpadă. De asemenea ei califică drept tendenţioase afirmaţiile oficialilor Primăriei Sectorului 1 potrivit cărora problema deszăpezirii a fost gestionată la Primăria Capitalei "din birou".



Potrivit unui comunicat de marţi seară al Primăriei Capitalei, citat de Mediafax, "afirmaţiile tendenţioase" ale oficialilor Primăriei Sectorului 1 sunt contrazise de reprezentanţii operatorilor de deszăpezire din toate sectoarele, precum şi de directorii şi consilierii municipalităţii, care s-au aflat în legătură permanentă, luni noaptea, prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie, "cu ajutorul cărora comunicau zonele cu probleme şi măsurile care trebuie luate". Sursa citată a precizat că reprezentanţii Direcţiei de Inspecţie şi Control General din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti s-au aflat printre echipele care au verificat luni noaptea pe traseu activitatea operatorilor de salubrizare. Aceştia au făcut fotografii care justificau amenzile date şi "demontează afirmaţiile fanteziste ale reprezentanţilor Primăriei Sector 1, potrivit cărora "peste 100 de utilaje şi 700 de muncitori intervin 24 de ore din 24 pentru a deszăpezi şi preveni efectele îngheţului pe toate cele o mie de străzi din Sectorul 1".

Primăria Capitalei menţionează că nici reprezentanţii firmei Romprest, cea care se ocupă de deszăpezirea în Sectorul 1, nu au raportat luni noaptea un "batalion" de utilaje de deszăpezire pe teren.

Astfel, în urma controlului făcut luni noaptea la Autobaza firmei Romprest au fost găsite 34 de utilaje de deszăpezire, în teren fiind trimise 44 de utilaje.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au spus, marţi, că realitatea din teren arată că arterele principale şi stăzile pe care sunt spitale şi unităţi de învăţământ au fost curăţate de zăpadă, contrazicând afirmaţiile unor oficiali ai municipalităţii, "care gestionează problema deszăpezirii din birou". "Afirmaţiile celor din Primăria Capitalei, conform cărora pe Bulevardul Ion Mihalache, Calea Victoriei şi bulevardele Aviatorilor, Poligrafiei, Laminorului, Bucureştii Noi, precum şi pe şoselele Chitilei şi Pipera şi străzile Nicolae Caramfil, Ion Câmpineanu şi Jiului ar fi probleme, sunt contrazise de realitatea din teren", arăta Primăria Sectorului 1 într-un comunicat de marţi.

Potrivit sursei citate, pe toate bulevardele principale din Sectorul 1 se circulă în condiţii de iarnă, fără ca traficul să fie blocat din cauza zăpezii şi a poleiului, ceea ce contrazice afirmaţiile oficialilor din Primăria Municipiului Bucureşti. "Sugerăm oficialilor municipalităţii să renunţe la declaraţiile bazate pe informaţii telefonice şi să verifice personal stadiul deszăpezirii pe teren", preciza Primăria Sectorului 1.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 1, în această zonă a Capitalei sunt amenajate 15 puncte fixe de intervenţie, de unde pleacă utilajele de deszăpezire:

    *

      Piaţa Victoriei - pastila Kiseleff - Aviatorilor;
    *

      Piaţa Universităţii (la fântână);
    *

      Piaţa Romană (ASE);
    *

      Bulevardul Beijing (parcare Pescăruş);
    *

      Berzei - Dinicu Golescu - Ştirbei Vodă;
    *

      Piaţa Gării de Nord;
    *

      Şoseaua Nicolae Titulescu - strada Iacob Felix;
    *

      Piaţa Presei Libere (intrarea Romexpo);
    *

      Bulevardul Ion Mihalache - Calea Griviţei;
    *

      Bulevardul Bucureştii Noi - Bulevardul Laminorului;
    *

      Şoseaua Bucureşti-Târgovişte;
    *

      Şoseaua Chitilei;
    *

      strada Alex. Şerbănescu - strada Nicolae Caranfil;
    *

      Şoseaua Bucureşti-Ploieşti;
    *

      Piaţa Arcul de Triumf.

Peste 100 de utilaje şi 700 de muncitori lucrează 24 de ore din 24 pentru a deszăpezi şi a preveni efectele îngheţului pe toate cele o mie de străzi din Sectorul 1, menţiona Primăria Sectorului 1.

Operatorii de salubrizare Romprest, Supercom, Rosal şi ADP Sector 5, care acţionează în sectoarele 1, 2, 3 şi 5, au fost amendaţi, marţi, cu câte 50.000 de lei pentru că nu au curăţat de zăpadă arterele principale şi străzile secundare.

În urma controalelor de luni noaptea, inspectorii municipalităţii au găsit mai multe străzi nedeszăpezite, între care bulevardele Ion Mihalache, Ion Câmpineanu, Calea Victoriei, Şoseaua Pipera, bulevardele Aviatorilor, Poligrafiei, Chitila şi Laminorului - din Sectorul 1, arterele Basarabia, 1 Decembrie, I.C. Brătianu, Unirii, Mihai Bravu, Baba Novac, Lucreţiu Pătrăşcanu - din Sectorul 3, Preciziei, Constructorilor, Calea Giuleşti, între Podul Grant şi Podul Basarab - în Sectorul 6 şi majoritatea arterelor principale din Sectorul 5. În Sectorul 2, pe toate arterele principale fusese introdus plugul, însă zăpada nu a fost ridicată.

Oprescu a precizat că, din verificările efectuate, fiecare operator de salubrizare deţine atât utilajele necesare, cât şi personalul necesar şi substanţele antiderapante, astfel că prezenţa zăpezii pe arterele Capitalei este nejustificată.

×
Subiecte în articol: observator