x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria pe tuşă, ecologiştii la atac

Primăria pe tuşă, ecologiştii la atac

de Anca Aldea    |    12 Mai 2009   •   00:00
Primăria pe tuşă, ecologiştii la atac

"Agenţii verzi" ai Asociaţiei ecologiste Agent Green au curăţat ieri copacii "înzorzonaţi" din Sectorul 3 al Capitalei. Deşi autorităţile locale au fost înştiinţate, cu mai multe zile înainte, că toate străzile şi bulevardele din vor fi luate "la puricat" de ecologiştii deranjaţi de materialele atârnate sau montate cu rea ştiinţă pe trunchiurile copacilor din Sectorul 3, Primăria nu a acordat atenţia cuvenită.



Astfel că voluntarii au purces la strâns de cuie, şuruburi şi pancarte de pe trunchiurile aproape bolnave ale copacilor de pe bulevardele Unirii, I.C.Brătianu şi Corneliu Coposu, precum şi de pe străzile Traian, Decebal şi Călăraşilor, urmând ca celelalte zone din sector să primească atenţia cuvenită în următoarele zile. Materialele adunate duminică urmau să fie transportate la containere special amenajate pentru colectarea separată a deşeurilor.

Campania "Eliberează copacii", lansată luna trecută de Agent Green, în parteneriat cu Snack Attack şi Ford, a ajutat, până în prezent, la curăţarea - de indicatoare, reclame, lanţuri, piroane etc - a unui impresionant număr de 300 de copaci din sectoarele 1, 2 şi 3. Deşi în unele locuri autorităţile nu s-au implicat, acţiunile Agent Green au avut un real succes în măsura în care ele au încurajat populaţia să ajute copacii să respire liber. Astfel că, în Sectorul 5 al Capitalei, doi tineri au avut iniţiativa de a urma exemplul "agenţilor verzi" şi de a demonta, singuri, câteva zeci de de reclame înfipte în trunchiuri în Drumul Taberei şi Bulevardul Timişoara.

×
Subiecte în articol: verde!