x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiecare primărie trebuie să înființeze centre sportive comunitare pentru copii

Fiecare primărie trebuie să înființeze centre sportive comunitare pentru copii

de Redacția Jurnalul    |    17 Feb 2023   •   22:00
Fiecare primărie trebuie să înființeze centre sportive comunitare pentru copii

Fiecare primărie va trebui să înființeze cel puțin un centru sportiv comunitar pentru copii, reiese dintr-un proiect de lege depus în parlament de mai mulți deputați și senatori AUR.

„La nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, respectiv la nivelul fiecărui sector al Municipiului Bucureşti se constituie, prin hotărâre a consiliului local, respectiv ale consiliilor locale ale sectoarelor Municipiului Bucureşti, cel puţin un centru sportiv comunitar, prin raportare la numărul de locuitori, ca structură sportivă de drept public. Centrele sportive comunitare asigură minorilor înscrişi la toate nivelurile şi formele de învăţământ preuniversitar drepturi egale de acces la activităţi fizice. Activitatea centrelor sportive comunitare este coordonată de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar”, se arată în proiectyul de lege.

Inițiatorii arată că una dintre bolile cu repercusiunile cele mai grave asupra sănătăţii organismului, dar şi asupra aspectului fizic al unei persoane, o constituite obezitatea.

„Obezitatea nu este o problemă care ţine doar de regimul alimentar, ci de un stil de viaţă sănătos şi armonios în ansamblul său, inclusiv din punct de vedere al educaţiei şi al activităţii fizice. Nu (puţinele) ore de edueaţie fizică vor ţine obezitatea copiilor sub control, ci activitatea fizică practicată ca hobby, ca pasiune, ca disciplină cultivată. În România, statisticile arată că aproximativ 30% dintre copiii cu vârste euprinse între 7 şi 9 ani sunt supraponderali, iar între 15 şi 20% dintre aceştia sunt obezi, precum şi faptul că o mare parte dintre aceştia provine din medii dezavantajate din punct de vedere socioeconomie, din familii care nu îşi permit să susţină financiar practicarea de activităţi sportive de către cei mici fără a afecta bunăstarea familiei”, potrivi expunerii de motive.

Inițiativa prevede obligaţia consiliilor locale ca, în termen de trei luni de la intrarea în vigoare a legii, să înfiinţeze centrele sportive comunitare, care vor funcţiona în temeiul propriilor regulamente de organizare şi funcţionare, respectiv de a asigura baza materială sportivă necesară .

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: primarie centre sportive