x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Capitalei a convocat comandamentul de iarnă: "Dorim ca străzile să fie la negru, indiferent de cantităţile de zăpadă"

Primarul Capitalei a convocat comandamentul de iarnă: "Dorim ca străzile să fie la negru, indiferent de cantităţile de zăpadă"

25 Ian 2012   •   06:52
Primarul Capitalei a convocat comandamentul de iarnă: "Dorim ca străzile să fie la negru, indiferent de cantităţile de zăpadă"

Sorin Oprescu a convocat comandamentul de iarna, la ora 13:00, pentru a tine sub control circulatia in Bucuresti, avand in vedere avertizarile meteorologilor. Utilajele de deszapezire au inceput sa intervina inca de marti seara, de la ora 22:00, pe arterele principale de circulatie, iar in aceasta dimineata acestea au fost directionate si pe strazile laturalnice din cartierele bucurestene.

De asemenea, utilajele au imprastiat mai multe tone de material antiderapant.

"Dorim ca strazile sa fie la negru, indiferent de cantitatile de zapada. Atat cat sa se circule civilizat ca intr-o metropola cred ca putem sa facem. Daca va fi nevoie, am sa-i rog pe bucuresteni sa-si tina masinile acasa", a spus primarul Bucurestiului.

Din pacate, vremea rea a creat probleme cu mijloacele de transport in comun. Linia tramvaiului 41 a fost blocata timp de mai multe ore din cauza unei pene de curent.

Purtatorul de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu, a declarat ca utilajele au intervenit noaptea pentru curatarea tuturor liniilor de tramvai, astfel incat sa se poata circula in conditii normale.

'Se circula in conditii de iarna. Din cauza zapezii viteza de deplasare este redusa, iar intervalul de succedare a scazut', a precizat Raeceanu.

De asemenea, ea a precizat ca troleibuzele care circula in zona Universitate, pe Bulevardul Elisabeta, sunt blocate din cauza unui copac ce a cazut la intersectia bulevardului cu Calea Victoriei.

×