x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Clejani şi-a recuperat maşina

Primarul din Clejani şi-a recuperat maşina

de Carmen Dragomir    |    05 Mai 2010   •   00:00
Primarul din Clejani şi-a recuperat maşina

Primarul localităţii Clejani, Florin Nidelea, şi-a recuperat maşina de la poliţia din Bulgaria. Sâmbătă dimineaţă, primarul, aflat în vacanţă cu familia la Nisipurile de Aur, a constatat că maşina sa, un BMW X5, a dispărut din faţa hotelului "Melia Grand Hermitage".

Miercuri dimineaţă,  Florin Nidelea a fost sunat de autorităţile bulgare pentru a se prezenta la sediul poliţiei din Varna. Primarul ne-a declarat că şi-a revăzut maşina într-un parc auto unde a fost condus de poliţiştii bulgari şi că aceasta se află în bună stare, "doar softul de la contact a fost stricat". În plus, primarul şi-a recuperat şi toate actele lăsate în maşină, iar de bani nu mai spune nimic, bucuros că şi-a văzut iar autoturismul.  Florin Nidelea şi-a adus bijuteria înapoi acasă miercuri seară. "Ştiam de dimineaţă că au găsit-o, dar nu mi-a venit să cred până nu am văzut-o. M-a sunat ataşatul poliţiei române la Varna să-mi iau cheia, soţia şi băiatul şi să mă duc în Bulgaria. I-am spus să nu mă mai fiarbă şi să-mi spună dacă au găsit-o, că bubui până ajung". Bucuros nevoie mare, primarul de la Clejani s-a întors în plus şi cu numere provizorii de înmatriculare bulgăreşti "pentru că hoţii le-au luat pe celelalte ".

"Poliţia din Bulgaria nu mi-a dat nici o altă informaţie, nu ştiu dacă i-a prins pe hoţi sau nu. Ştiu doar că maşina a fost găsită în Varna într-o parcare, sub un pom. Are 22 de kilometri în plus, cât e drumul de la Nisipuri la Varna". Nidelea e convins că furtul maşinii a fost opera mafiei bulgăreşti,  iar românii nu a niciun amestec: "Dacă erau implicaţi şi români, să fi ştiut cineva că vin în Bulgaria şi să plănuiască să o fure de aici, nu ar fi dispărut în aceeaşi seară şi celelalte autoturisme"

Potrivit primarului de la Clejani, cealaltă maşină care a fost furată tot sâmbătă din faţa aceluiaşi hotel din Nisipurile de Aur, un BMW X6, încă nu a fost găsită. "Am avut noroc mare, am înţeles că e prima maşină românească dintre cele furate care a fost recuperată. Mulţumesc presei din România pentru că, la cât tam-tam s-a făcut, presiunea a fost mare, altfel nu cred că aş fi găsit-o. Presa a fost numărul 1! La circa 5 de poliţie de la Nisipurile de Aur mai erau încă 3 persoane care au depus plângere o dată cu mine. Părerea mea e că celelalte maşini nu se vor găsi, îmi pare rău de săracii oameni."

După aproape o săptămână de calvar, bucuria recuperării  maşinii l-a făcut primarul Nidelea să-i ierte pe bulgari şi să îngroape securea războiului: " Ştiţi cum sunt oamenii, uită. Soţia spune să mergem iar în Bulgaria săptămâna viitoare, că-i place la soare. Dar ne mai gândim. Aşa e când ai ghinion. Maşina o cumpărasem în 2008 şi o făcusem cadou copilului la nuntă. Primul lucru pe care o să-l fac acum este asigurarea maşinii".

Surse din cadrul Ministerului de Interne ne-au declarat că a existat o colaborare între poliţia bulgară şi partea română, prin ataşatul de la Varna al MAI, "în primul rând în ceea ce priveşte schimbul de informaţii, care a facilitat găsirea autoturismelor".

×
Subiecte în articol: observator primar clejani furt masina