x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Ocna Mureş a fost amendat

Primarul din Ocna Mureş a fost amendat

20 Ian 2011   •   18:41

Primarul oraşului Ocna Mureş, Augustin Drăguş, a fost amendat de Inspectoratul Teritorial în Construcţii Alba pentru că a eliberat autorizaţie de construcţie fără avize miniere pentru supermarketul din localitate, care s-a prăbuşit la sfârşitul anului trecut, în urma unei surpări de teren.

În urma unui control la Primăria Ocna Mureş, inspectorii i-au dat primarului o amendă în valoare de 15.000 de lei pentru nerespectarea Legii 50/1991 privind eliberarea autorizaţiei de construcţie.

Inspectorii spun că Primăria era obligată să ceară prin certificatul de urbanism anumite avize şi acorduri la eliberarea autorizaţiei de construcţii pentru supermarketul respectiv şi că nu a solicitat avizul Institutului de Proiectare Minieră din Cluj-Napoca la eliberarea autorizaţiei de construcţie.

În urmă cu două săptămâni, primarul Drăguş declara pentru Jurnalul Naţional că reprezentanţii supermarketului obţinuseră toate avizele necesare şi au dat şi o declaraţie pe proprie răspundere: "Nu puteam să refuz să le dau autorizaţia de construcţie în cazul în care aveau toate avizele necesare. Ba mai mult, puteau să mă dea în judecată şi să-mi solicite daune materiale". Tot atunci, Nicolae Sanislav, şeful Serviciului Urbanism din Primăria Ocna Mureş, spunea că au solicitat un aviz de la Insitututul Minier de la Alba şi "am avut nişte altercaţii verbale şi le-am zis că nu le dau aprobare până nu aduc şi acest aviz. Am cerut în scris asta. Au obţinut o hârtie prin care li se spunea că în acea zonă nu se recomandă efectuarea unor construcţii din zidărie şi/sau beton, deoarece sunt deformaţii şi să aleagă alt amplasament. A doua variantă, pe care au şi ales-o, a fost să dea o declaraţie pe proprie răspundere, insistând să construiască acolo fără a avea pretenţii de la cei care au dat avize, în caz că se produc modificări de teren".

Procesul-verbal de sancţionare nu a fost transmis încă reprezentanţilor Primăriei, care nu ştiu încă dacă vor acţiona sau nu în judecată Inspectoratul Teritorial în Construcţii.

×