x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul municipiului Tulcea a fost reţinut pentru 24 de ore

Primarul municipiului Tulcea a fost reţinut pentru 24 de ore

29 Mai 2015   •   07:36
Primarul municipiului Tulcea a fost reţinut pentru 24 de ore
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, a fost reţinut, joi noaptea seară, de procurorii DNA Galaţi pentru 24 de ore, după mai bine de şapte ore de audieri.

Edilul nu a făcut nicio declaraţie la ieşirea din sediul DNA Galaţi, a fost băgat într-un autoturism şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. El urmează să fie prezentat vineri judecătorilor Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unor surse, primarul ar fi primit un apartament drept mită pentru a aproba unei firme o autorizaţie de construcţie a unui bloc în municipiul Tulcea.

Soţia primarului şi o angajată a Primăriei Tulcea nu au ieşit încă de la audieri.

Procurorii din cadrul DNA- Serviciul Teritorial Galaţi au percheziţionat peste şase ore domiciliul lui Constantin Hogea din municipiul Tulcea. Percheziţii s-au mai făcut şi la sediul Primăriei Tulcea, unde a fost sigilat biroul primarului, dar şi alte birouri, fapt confirmat de viceprimarul municipiului, Stere Şacu. Alte percheziţii au avut loc şi în alte şase locaţii din Tulcea, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

,,Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în cursul anului 2014. În cursul zilei de 28 mai, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în opt locaţii situate în municipiul Tulcea, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice', se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES.  

×
Subiecte în articol: constantin hogea reţinut