x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul orasului Navodari şi-a tras 60 de hectare de teren în Tabara Năvodari

Primarul orasului Navodari şi-a tras 60 de hectare de teren în Tabara Năvodari

de Gabi Golea    |    30 Mai 2012   •   17:26
Primarul orasului Navodari şi-a tras 60 de hectare de teren în Tabara Năvodari

Edilul orasului Navodari, Nicolae Matei, a devenit prin interpusi proprietarul a aproximativ 60 de hectare de teren in Tabara Navodari. Operatiunea a avut loc prin intermediul cumnatului sau, Isidor Gurgu. Acesta a fost asociat cu primarul Matei si firma sa Top Vision in Utilmat SA Navodari, companie care a intrat in faliment si ulterior a fost radiata. Simobolul national din Navodari, Tabara de copii, a fost cedata de Primarie la un pret derizoriu si a ajuns printre activele familiei Matei. Curios este ca nici fostul prefect, Claudiu Palaz nu a sesizat hotia si a dat aviz de legalitate hotararii de consiliu de consiliu.

Pe 28 iulie 2011, la initiativa primarului orasului Navodari, Nicolae Matei, Consiliul Local Navodari a aprobat hotararea numarul 152, privind infiintarea Societatii Comerciale pe Actiuni, Tabara Navodari SA. Actionarii societatii sunt orasul Navodari, cu 40% din actiuni, si SC Dormarbib Group SRL, cu 60% din actiuni, detinuta de Isidor Gurgu, cumnatul primarului Nicolae Matei. Acesta a fost asociat cu primarul Matei Nicolae si firma sa Top Vision in Utilmat SA Navodari, companie care a intrat in faliment si ulterior a fost radiata. Potrivit hotararii Consiliului Local, Primaria Navodari a venit cu aportul in natura, aproximativ 60 de hectare teren, iar firma lui Gurgu Isidor s-a obligat ca in decurs de un an de zile sa aduca aportul de capital prin care sa acopere echivalentul celor 60 de procente pe care le detine din noua companie, aproximativ 9 milioane de lei. Interesant este ca cele 60 de hectare din Tabara Navodari, cu toate cladirile, bunurile, instalatiile si amenajarile specifice au fost subevaluate si cedate pentru doar 4,5 milioane lei.


Matei nu se mai satura!

In afara celor 60 de hectare de teren, sute de cabane, alte spatii de cazare, administrative si comerciale, anexe, amfiteatrul si cantine au intrat, indirect, in proprietatea lui Matei. Un calcul rapid releva ca pretul metrului patrat de teren a fost de aproximativ 7 lei, respectiv un euro si jumatate, in conditiile in care cel mai mic pret din grilele folosite de notarii publici pentru imobilele din zona este de 250 de euro pe metrul patrat. In acest context, prejudiciul adus de primarul Matei orasului Navodari si statului roman este de cel putin 150 de milioane de euro si insumeaza echivalentul bugetului orasului Navodari de pe ultimii zece ani. Paguba morala produsa prin ruinarea simbolului national nu poate fi cuantificata si nici recuperata in vreun fel. In drumul spre imbogatire rapida, primarul Nicolae Matei a calcat in picioare tot: lege, simbol national si chiar dreptul copiilor la o vacanta de vis la Navodari. Curios este ca nici fostul prefect, Claudiu Palaz nu a sesizat hotia si a dat aviz de legalitate hotararii de consiliu de consiliu.

×