x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, AVERTISMENT NĂUCITOR

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, AVERTISMENT NĂUCITOR

13 Dec 2014   •   15:59
Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, AVERTISMENT NĂUCITOR
Sursa foto: Primarul din Sfântu Gheorghe, AVERTISMENT NĂUCITOR: Prefectul de Covasna să lase în pace maghiarii, sau s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureş

Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureş, că dacă premierul Victor Ponta nu îl va instrui pe prefectul de Covasna să lase în pace maghiarii, atunci în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureş. (Între 19 şi 21 martie 1990 a avut loc la Târgu Mureş un conflict interetnic între români şi maghiari, în urma căruia au murit cinci oameni, iar sute de persoane au fost rănite).

"Îl rog pe domnul Frunda să îşi roage şeful, prim-ministrul României, să îl instruiască pe prefectul de Covasna să îi lase în pace pe maghiari. Dacă nu, în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureş în 1990', a spus Antal Arpad, potrivit traducerii oficiale.

Antal a susţinut că 'în această ţară justiţia nu e justă, ci serveşte un sistem să îi facă pe maghiari săraci, să ajungă soarta saşilor' şi că trebuie creat un parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu echipa acestuia. 'Chiar dacă noi credem că Iohannis nu îşi asumă identitatea săsească, el poate fi un partener', a susţinut Antal Arpad.

×