x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE O elevă din Sectorul 6, trei elevi din Sectorul 4 şi un profesor, confirmaţi cu COVID-19

UPDATE O elevă din Sectorul 6, trei elevi din Sectorul 4 şi un profesor, confirmaţi cu COVID-19

11 Feb 2021   •   10:04
UPDATE O elevă din Sectorul 6, trei elevi din Sectorul 4 şi un profesor, confirmaţi cu COVID-19

Update Violeta Boerescu, purtator cuvant Primăria Sector 4, a vorbit despre alte noi cazuri de infectare cu Covid în rândul elevilor:

„Apropo de măsuri, în toate cele 57 unități de învățământ s-au luat măsuri specifice de dezinfecție. S-a făcut prin nebulizare cu substanțe biocide conforme.

Practic spațiile tratate au fost închise imediat după aplicarea tratamentelor, după care au fost aerisite foarte bine. În ciuda acestor măsuri luate de primăria Sectorului 4 avem înregistrate 3 cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul elevilor și 1 caz de profesor.

Considerăm că e de datoria noastră să avem în permanență o situație actualizată. Conform noului ordin comun în cele trei clase dat fiind faptul că vorbim de ciclul primar, cursurile se suspendă pentru 14 zile.

Ne putem pronunța în privința cifrelorși să oferim informații asupra cărora avem certitudine”.

Stire inițială O elevă de la o școală din sectorul 6 al Capitalei a fost confirmată cu COVID-19, acesta fiind primul caz de la reluarea cursurilor în mod fizic.

Surse din educație au declarat pentru Aleph News că este vorba despre o elevă de la Școala „Sf. Andrei” din Capitală, aceasta fiind confirmată cu noul virus la scurt timp după reluarea cursurilor în mod fizic.

Bunica a primit rezultatul pozitiv în cursul zilei de luni, iar apoi și eleva a fost confirmată.

Din primele informații, eleva se simte bine, însă, conform protocolului, clasa a fost suspendată și va fi dezinfectată. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică vor face o anchetă epidemiologică pentru a putea stabili care sunt persoanele cu care eleva a intrat în contact. 

Potrivit regulamentului în vigoare, cursurile vor fi suspendate doar pentru clasa respectivă pentru o perioadă de 14 zile.  

Colegii fetei nu au mai revenit, de miercuri, la cursuri în mod fizic.

Cursurile s-au reluat în mod fizic luni, în 8 februarie.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Covid-19