x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul lot liber

Primul lot liber

de Violeta Fotache    |    08 Aug 2009   •   00:00

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis eliberarea a 14 persoane arestate în dosarul permiselor de la Argeş, minuta deciziei de eliberare fiind deja trimisă către instanţa de executare şi locul de detenţie.



Printre inculpaţii eliberaţi de instanţa supremă prin admiterea recursului declarat de inculpaţi împotriva menţinerii stării de arest preventiv se află şi şefii Serviciului Permise Argeş, Gheorghe Vlăsceanu şi Vasile Voinea. În cazul acestora ca şi faţă de Ion Ionaşcu, Neagoie Laurenţiu, Constantin Tincă, Laurenţiu Florin, Constantin Marcu şi Anghel Nicolae, magistraţii instanţei supreme au constatat că măsura arestului a încetat de drept. Instanţa a extins efectul acestei decizii dispunând punerea în libertate şi a inculpaţilor Daniel Zidaru, Ion Laurenţiu Bălan, Traian Proca, Ioan Ciripan, Constantin Izabel Tudoroiu şi Boroiu Florin. Magistraţii au constatat că şi în cazul lor a încetat de drept măsura arestării, astfel că a casat decizia Curţii de Apel Târgu Mureş numai sub aspectul arestării. Alţi şase inculpaţi au fost mai ghinionişti, ei rămânând în arest. Este vorba despre Virgil Ioniţă, Aurelian Rădoi, Mandu Paul Daniel, Eduard Dumitrescu, Ene Florin şi Epure Marius, cărora instanţa supremă le-a respins recursurile.

RECHIZITORIU
În dosarul permiselor de la Argeş au fost trimise în judecată 28 de persoane, majoritatea poliţişti la SPCRPCIV Argeş, pentru că, potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2006-iunie 2008, în cadrul unui grup infracţional organizat, cei 28 au obţinut importante sume de bani pentru a facilita mai multor persoane obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş. Poliţiştii s-au lăsat corupţi pentru a schimba în fals domiciliul viitorilor candidaţi la examenul auto, pentru a-i ajuta să ia examenul scris chiar şi pe concurenţii analfabeţi ori pe cei care nici măcar n-au dorit să se prezinte la examen. Judecata pe fond nu s-a terminat încă, procesul continuând la Curtea de Apel Târgu Mureş.

×
Subiecte în articol: observator dosarul permiselor argeŞ