x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul savant al ţării

Primul savant al ţării

11 Mar 2010   •   00:00
Primul savant al ţării
Sursa foto: /presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a fost desemnat membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR), în Adunarea Generală de azi, cu unanimitate de voturi.

Membrii de onoare AOSR sunt cetăţeni români sau străini care s-au remarcat prin realizări în domeniul stiinţei sau prin contribuţii aduse la dezvoltarea obiectului de activitate al AOSR şi afirmarea prestigiului AOSR. Alegerea membrilor de onoare AOSR se face la propunerea Prezidiului AOSR, cu consultarea Consiliului Onorific, şi se aprobă de Consiliul Ştiinţific. Este necesar acceptul scris al candidatului. Membrii de onoare din ţară şi din străinatate se validează de către Adunarea Generală, prin vot deschis, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare AOSR.

Propunerea de a-i acorda lui Traian Băsescu titlul de membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România i-a aparţinut preşedintelui AOSR, Vasile Cândea.

Academia Oamenilor de Ştiinţă din România este continuatorul şi unicul legatar al Academiei de Ştiinţe din România (1936 - 1948) şi al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă din România, înfiinţată prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr.1012/30 mai 1956 şi care, în 1996, şi-a schimbat titulatura în Academia Oamenilor de Ştiinţă din România.

×
Subiecte în articol: observator