x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prinţul Charles a revenit în România pentru o vizită privată

Prinţul Charles a revenit în România pentru o vizită privată

06 Iun 2012   •   14:38
Prinţul Charles a revenit în România pentru o vizită privată

Imediat dupa incheierea manifestarilor prilejuite de Jubileul de Diamant, care a marcat aniversarea a 60 de ani de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a, fiul acesteia, Printul Charles a venit in Romania, pe meleagurile de care s-a declarat indragostit.

Cu o avere estimata la 700 de milioane de euro, Printul Charles are opt proprietati in Romania, iar cu prilejul acestei vizite private de 48 de ore ar avea programata o sedere la Saschiz si Archita.

Saptamana trecuta, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig declara intr-o conferinta de presa ca Guvernul elaboreaza o strategie impreuna cu Casa Regala a Angliei, mai exact cu reprezentantii Printului Charles, pentru promovarea turismului in Carpati.

"Saptamana trecuta am avut o intalnire cu consilierul Printului Charles, acesta a fost la Ministerul Dezvoltarii, unde am avut o discutie in care i-am multumit excelentei sale Printului Charles pentru efortul pe care l-a facut si pentru sprijinul permanent pe care l-a avut pentru (proiectele) Guvernului Romaniei. Vreau sa stiti ca la nivelul SGG exista un secretariat tehnic care coordoneaza o strategie pentru dezvoltarea turismului in Carpati. Au fost discutii, se realizeaza o strategie la nivel guvernamental, inca o data s-a demonstrat ca nu trebuie sa inventam lucruri noi, ci trebuie sa utilizam ce exista ca resursa de dezvoltare si de promovare a Romaniei. Nu trebuie sa reinventam roata, avem lucruri care pot fi promovate, acesta e motivul pentru care vorbesc de turismul de nisa, de turismul cultural, de lucruri care exista aici - traditii, cultura, care ne stau la indemana si trebuie sa le utilizam in asa fel incat sa cream locuri de munca si plusvaloare in economia nationala", a spus Hellvig, care a adaugat ca ambele parti vor colabora foarte bine, potrivit Mediafax.

×