x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Printul Paul, tinut la usa de senatori

Printul Paul, tinut la usa de senatori

30 Mar 2005   •   00:00

Printul Paul a fost nevoit sa astepte ieri pe holuri dezbaterea in Comisia juridica a Senatului a proiectului de lege privind despagubirea Regelui Mihai pentru domeniul Peles.

SOVAIALA. Paul de Romania isi cere partea din mostenirea regala, dar si-a facut cu greu curaj sa intre la sedinta
Desi fusese invitat de senatori pentru a-si sustine punctul de vedere in privinta drepturilor sale asupra unei parti a mostenirii, Printul Paul a fost pus de presedintele comisiei, Peter Eckstein (UDMR), sa astepte in biroul sau rezultatul dezbaterilor, pentru ca din partea Regelui Mihai a venit doar un avocat, iar discutia se va purta la acest nivel. Ascultator, Paul si-a lasat avocatul sa participe la sedinta, iar el a ramas in biroul lui Eckstein, unde a si fost descoperit de presa. Impins de la spate de ziaristi ca sa se alature participantilor la sedinta, Paul i-a dat mai intai telefon sotiei, Printesa Lia, pentru a o intreba daca sa se duca sau nu. Abia dupa ce a primit acceptul ei, Paul a iesit din biroul lui Eckstein, a pasit temator pe hol, intreband mereu presa daca are voie sa stea acolo.

LA SEDINTA. Angoasa lui Paul a fost amplificata si de sefa de cabinet a lui Eckstein, care ii amintea mereu ca presedintele Comisiei juridice i-a zis sa stea in birou si nu in alta parte. Cand in sfarsit si-a facut curaj sa intre in sala de sedinta, Paul s-a asezat la un colt de masa, cerandu-si scuze din priviri ca a incalcat ordinele sefului senatorilor-juristi.

GHINIONIST. Sansa sa a fost insa ca, abia asezat timid pe un scaun, senatorii au si inchis sedinta, grabiti sa ajunga la Biroul Permanent al Senatului. Avocatul sau ii sustinuse cererile, adica recunoasterea dreptului Printului Paul de a fi inclus in Legea de despagubiri a Regelui Mihai, pentru ca si tatal sau, Carol Mircea, ar fi fost fiul legitim al lui Carol al II-lea. Avocatul Liviu Poienaru a mai spus ca despagubirea trebuie facuta la o justa valoare, bunurile revendicate fiind evaluate la 15 miliarde de dolari. De partea cealalta, avocatul Regelui Mihai, Adrian Vasiliu, a sustinut ca Mihai I este unicul proprietar al Pelesului, primind aceasta proprietate de la Regele Ferdinand.

Senatorii nu au transat disputa, amanand pentru saptamana viitoare decizia in privinta acestui proiect de lege, care ii acorda Regelui Mihai 30 milioane de euro despagubire pentru domeniul Peles. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: observator paul