x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Probleme pentru turiștii care completează formularul solicitat la intrarea în Grecia

Probleme pentru turiștii care completează formularul solicitat la intrarea în Grecia

23 Iul 2021   •   10:20
Probleme pentru turiștii care completează formularul solicitat la intrarea în Grecia

Specialiștii CERT-RO avertizează că au apărut site-uri care pot colecta date personale și informații financiare de la turiștii care completează formularul solicitat la intrarea în Grecia. Utilizați doar portalurile oficiale, recomandă experții.

Potrivit Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar la intrarea în țară.

„Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos. Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”, explică specialiștii.

Aceștia mai spun că pentru a evita problemele, turiștii trebuie să utilizeze doar site-urile oficiale.

„Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe, este https://travel.gov.gr”, recomandă cei de la CERT-RO.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: turisti grecia