x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proces de calomnie - Fictiva rapire a Victoriei Beckham, in instanta

Proces de calomnie - Fictiva rapire a Victoriei Beckham, in instanta

05 Apr 2005   •   00:00

Procesul de calomnie initiat de romanul Alin Turcu impotriva publicatiei News of the World, care a scris despre complotul pentru rapirea Victoriei Beckham (foto) si a fiilor ei, a inceput ieri in Marea Britanie.

  • de RADU CROITORU
  • ACUZATII RETRASE. Presa de la Londra a anuntat ca instanta britanica a declansat procesul de calomnie initiat de Alin Turcu publicatiei News of the World, dupa ce ziarul a scris, la sfarsitul anului 2002, ca acesta si alti patru romani au planuit rapirea sotiei fotbalistului David Beckham si a copiilor lui, pentru a obtine o rascumparare de cinci milioane de lire sterline. Cotidianele The Guardian si The Sun reiau subiectul si amintesc faptul ca, in urma anchetei desfasurate in Marea Britanie, acuzatiile formulate la adresa lui Alin Turcu si a celorlalti patru barbati romani au fost retrase.

    Alin Turcu acuza acum publicatia News of the World de calomnie, iar in instanta ar putea fi adus pentru a depune marturie chiar seful departamentului de anchete al ziarului, Mazher Mahmood, cel care s-a ocupat de mediatizarea cazului.

    REMEMBER. Intreaga poveste s-a petrecut in luna noiembrie a anului 2002, cand cei cinci romani au fost arestati, fiind banuiti ca ar pune la cale rapirea Victoriei Beckham si a copiilor ei, pentru a obtine ulterior o rascumparare de cinci milioane de lire sterline. Retinerea a fost posibila pe baza unui dosar cu asa-zise dovezi aduse politiei de ziarul News of the World, cel care, cu o zi inainte, publicase in exclusivitate un reportaj pe aceasta tema.

    MARTOR MINCINOS. Alin Turcu a stat opt luni in inchisoare, asteptand sa fie judecat, insa procesul a fost abandonat in iunie 2003, dupa ce procurorii au recunoscut ca principalul lor martor, Florin Gashi, si publicatia News of the World nu sunt credibili. Ulterior, s-a aflat ca Florin Gashi primise zece mii de lire sterline de la News of the World pentru a furniza informatii. Cu toate acestea, ziarul britanic si-a sustinut in continuare informatiile despre intentia romanilor de a o rapi pe Victoria Beckham.

    La procesul care a inceput ieri, Alin Turcu este reprezentat de David Price, specialist in drept media, care nu isi va primi onorariul decat daca va castiga. Dosarul se judeca in absenta reclamantului, care a parasit Marea Britanie si se afla acum in Romania.

    ×
    Subiecte în articol: observator