x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proclamaţia de la Cina: Să fiţi supăraţii mei!

Proclamaţia de la Cina: Să fiţi supăraţii mei!

de Alexandru Popa    |    06 Iul 2012   •   09:56
Proclamaţia de la Cina: Să fiţi supăraţii mei!

Aseara, aproape 2.000 de persoane au participat la mult mediatizatul miting organizat de fortele de dreapta in apararea lui Traian Basescu. Locul de desfasurare al reuniunii pedelisto de dreapta a fost destul de neinspirat ales: in Piata Revolutiei, la doi pasi de restaurantul Cina. Sa fi fost o aluzie la preferintele culturale si bahice ale presedintelui Traian Basescu? Oricum locul ales pentru acest protest capata astfel o simbolistica extrem de graitoare pentru personajul aflat in pericol de a fi suspendat din functia de presedinte. Pe de alta parte, nici nu a fost clar cine a organizat mitingul mai ales ca pe scena au fost reprezentanti ai PDL, dar si ai formatiunii lui Mihai Neamtu, Noua Republica.

Invitatul vedeta a fost, insa, Mihai Razvan Ungureanu, ultimul vorbitor al serii. Pana atunci insa protestarii se delectasera, destul de plictisiti cu spusele lui Vasile Blaga care i-a asigurat ca Basescu este ultimul aparator al justitiei din Romania. L-o fi crezut cineva? Nu a lipsit nici fata cu codita, Monica Macovei, care si-a anuntat onorabilii spectatori: “Am venit sa-mi apar tara pentru ca mi-e frica. Din 3 iulie mi-e frica incontinuu de dictatura, de statul capturat'. Pe faza, spectatorii au contrazis-o pe loc: Nu ne este frica! In subtext mesajul era: Vai, ce fricoasa! Monica trece peste disputa privind frica si anunta: Zilele acestea ne unim toti cei de dreapta si salvam tara. “A mai vorbit si bloggerul Cristi Preda care, pe nepusa masa, vrea sa stie: Ai vreun Dumnezeu, Crin Antonescu? Cam penibil, mai ales ca protestatarii nu prea au stiut ce sa raspunda deoarece era un miting in apararea sfantului de la Cotroceni. Debut dezamagitor in discursul public al teologului Mihail Neamtu care si-a tinut discursul de eliberare al tarii tinand in mina o sfoara de usturoi.

Eroare de pozitionare scenica motiv pentru care nimeni nu a mai fost atent la ce spune. Apoi, in aplauzele multimii a luat cuvantul omul de la SIE, Mihai Razvan Ungureanu. Discurs penibil, incoerent, cu gafe impardonabile si o voce pitigaiata. Programul lui politic e simplu: Sa FITI SUPARATI.

E greu sa nu ironizezi discursul unui tip care se viseaza presedintele Romaniei si-l apara pe acel personaj care e mai potrivit ca prezenta, discurs si aspiratii intr-un restaurant nu intr-un palat prezidential. Asa ca protestul suparatilor lui Ungureanu a avut loc in apropierea unei carciumi, loc in care-si va ineca amarul suparatul si etern suspendatul Basescu.

×