x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procuror DNA: Filiere din Garda Financiară stopează controale

Procuror DNA: Filiere din Garda Financiară stopează controale

08 Mar 2011   •   12:53

Un procuror DNA a declarat că există mai multe filiere în Garda Financiară care stopează controalele. Declaraţia a fost făcută la judecarea recursului consilierului ANAF Nicolae Gavrilă, arestat pentru trafic de influenţă.

Înalta Curte judecă recursul înaintat de consilierul în cadrul ANAF, Nicolae Gavrilă,  şi avocatul Marius Stăncescu  la decizia de arestare pentru 29 de zile. Cei doi au fost arestaţi preventiv fiind acuzaţi de trafic de influenţă în dosarul privind transportul ilegal de tutun.

Consilierul ANAF Nicolae Adrian Gavrilă şi avocatul Marius Stăncescu au fost arestaţi în urma denunţului făcut de omul de afaceri italian Antonello Celestini. Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi că ar fi pretins 1,8 milioane de euro, în decurs de patru ani.

Mai mulţi angajaţi ai vămilor, inclusiv şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, au declarat că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ar fi beneficiarul final al mitei din vămi.

Avocatul Marius Stăncescu, reţinut pentru luare de mită în dosarul ANAF, a declarat şi el că mita de un milion de EURO trebuia să ajungă la şeful ANAF, Sorin Blejnar.

Preşedintele ANAF a negat că ar avea vreo implicare în cazul corupţiei din vămi.„Neg orice implicare a mea în asemenea fenomene de protecţie în sistemul vamal românesc. Nu sunt regina şi nici nu cred că există o regină”, a declarat şeful ANAF.

Antena3

×