x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procuror Sibiu: Primele informaţii duc către ipoteza unei erori umane

Procuror Sibiu: Primele informaţii duc către ipoteza unei erori umane

08 Mai 2010   •   00:00

Primele informaţii în cazul accidentului de pe aerodromul din Cisnădie, în urma căruia un pilot a murit după ce s-a prăbuşit cu deltaplanul, duc către ipoteza unei erori umane, a declarat procurorul Alex Florenţa, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorul care anchetează accidentul a adaugat că la locul accidentului s-au conservat urme pentru a se putea face o cercetare complexă.

"Prin serviciul 112, Poliţia Cisnădie a fost anunţată despre prăbuşirea unui avion. Ne-am deplasat echipa operativă pentru a cerceta la faţa locului împreună cu specialiştii de la Poliţia Cisnădie. S-au fixat urmele pentru a verifica ulterior eventualele aspecte de cercetare. Sunt, în prezent, făcute cercetări pentru a stabili cauzele concrete ale accidentului. Primele informaţii duc către ipoteza unei erori umane. Facem verificări ulterioare, dar pilotul are brevet de pilotaj. Vom vedea în ce măsură se datorează unei erori umane sau unei defecţiuni tehnice", spus Florenţa.

Potrivit acestuia, ancheta specialiştilor de la Direcţia Generală de Aviaţie din cadrul Ministerului Transporturilor şi de la Autoritatea Aeronautică din România va stabili exact, în perioada următoare, cauzele producerii accidentului.

×
Subiecte în articol: observator