x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurori acuzati de falsuri in instanta

Procurori acuzati de falsuri in instanta

25 Noi 2004   •   00:00

Patru capi ai unei retele de crima organizata din Piatra-Neamt ii acuza pe procurorii care ii cerceteaza ca au falsificat inregistrarile unor convorbiri telefonice pentru a-i putea "infunda" in instanta.

Invinuitii, arestati pentru trafic de persoane, sunt acuzati ca, in perioada 2003-2004, au racolat mai multe persoane care aveau interdictie de a intra in spatiul Shengen si, cu ajutorul unor acte false, le-ar fi transportat in Republica Moldova, de aici in Polonia si Germania. La prima infatisare in instanta, avocatii apararii au afirmat ca la dosar nu exista casetele cu interceptarile telefonice pe care procurorii le-au folosit ca probe si nici autorizatia de inregistrare a acestora.

REPLICA. Parchetul a prezentat la dosar transcrierea interceptarilor telefonice dintre acuzati, casetele pe care s-a facut inregistrarea, precum si autorizatia emisa de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bacau. Aparatorii traficantilor de persoane au declarat ca inregistrarile in baza carora s-au formultat acuzatiile sunt false, iar ca autorizatia a fost "fabricata". Avocatii au solicitat efectuarea unei expertize tehnice care sa ateste daca pe casete apar vocile clientilor lor. (Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator