x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorii caută votanţii prin comunele lui Ponta

Procurorii caută votanţii prin comunele lui Ponta

de Gabriela Mladin    |    14 Aug 2012   •   12:06
Procurorii caută votanţii prin comunele lui Ponta

De cateva zile, procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au venit la Gorj pentru a cauta votantii de pe listele suplimentare. Vineri, 10 august, in doua comune ale judetului din care provine deputat Victor Ponta, procurorii au strigat la portile localnicilor si i-au interogat pe loc. Evident, anchetatorii au venit pentru a da de urma infractorilor care au votat de mai multe ori.

Cu listele electorale in brate, probabil inmanate de procurorul general adjunct, Marius Iacob, doi procurori de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au venit la Gorj sa caute votantii. Prima localitate in care au ajuns a fost Polovragi. Acolo, din poarta-n poarta au cautat persoanele care apareau ca ar fi votat pe listele suplimentare. Dupa ce s-au lamurit, au mers intr-o alta comuna, Dragotesti. 'Au venit vineri, (n.r. 10 august). Eu nu eram in localitate. M-a sunat secretara si mi-a spus ca au venit cativa domni, s-au prezentat ca sunt ofiteri si procurori de la Parchetul de pe langa Inalta Curte si ca au venit sa verifice cateva persoane si au intrebat unde le poate gasi. Au mai solicitat ceva documente ce tin de evidenta populatiei si au plecat. Ei deja aveau listele cu alegatori, cred ca le luasera de la circupscriptie. Eu am crezut ca verifica doar cateva persoane, dar i-a luat pe toti la rand, de la un cap la altul', a explicat primarul din Dragotesti, Vili Pasare.

Acestea nu sunt, insa, singurele localitati in care votantii sunt luati la intrebari de procurori cu privire la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Marti, alte localitati urmeaza sa fie 'vizitate' de procurorii de la Inalta Curte. Una dintre acestea este Slivilesti, unde primarul Sorin Bucurescu a fost deja anuntat sa pregateasca actele.

×