x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorii cer 20 de ani de închisoare cu executare pentru Patriciu. Sentinţa se dă pe 2 august

Procurorii cer 20 de ani de închisoare cu executare pentru Patriciu. Sentinţa se dă pe 2 august

18 Iul 2012   •   12:58
Procurorii cer 20 de ani de închisoare cu executare pentru Patriciu. Sentinţa se dă pe 2 august

UPDATE 22: 36 - Tribunalul Bucuresti pronunta in 2 august decizia in procesul Rompetrol - in care sunt inculpate 12 persoane, intre care Dinu Patriciu, Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Gabriela Anghelache -, au declarat, pentru Mediafax, surse din magistratura.

Procurorul Parchetului instantei supreme a cerut, miercuri, instantei Tribunalului Bucuresti condamnarea lui Dinu Patriciu si a lui Alexandru Bucsa la pedeapsa maxima pentru infractiunile de care sunt acuzati in dosarul Rompetrol, respectiv 20 de ani de inchisoare.

Solicitarea a fost facuta dupa ce procurorul de sedinta explicat acuzatiile aduse fiecarui inculpat, punctand gravitatea acestora.

In cazul celorlalte persoane acuzate in acest dosar, procurorul a cerut instantei orientarea catre minimum pedepsei, cu executare, ceea ce ar insemna zece ani de inchisoare.

Dinu Patriciu nu a fost prezent.

In jurul orei 21.15, instanta a incheiat ascultarea pledoariilor, stabilind ca decizia s-o anunte in 2 august.

.........

Procurorii cer o pedeapsa de 20 de ani cu inchisoare pentru Dinu Patriciu, in dosarul Rompetrol. Patriciu este acuzat de spalare de bani, inselaciune, manipularea pietei de capital si delapidare. Procurorii cer sechestru pe suma de 9 milioane de lei din averea omului de afaceri. Prejudiciul adus statului este estimat la 85 de milioane de dolari.

Dupa mai bine de 50 de termene, astazi magistratii Tribunalului Bucuresti ar putea da o sentinta in dosarul in care Dinu Patriciu a fost trimis in judecata pentru acuzatii precum spalare de bani, inselaciune, manipularea pietei de capital si delapidare.

La termenul precedent, aparatorii omului de afaceri au cerut efectuarea unor noi expertize si audierea unor noi martori. Solicitarile le-au fost insa respinse pe motiv ca astfel se doreste tergiversarea cauzei.

In dosarul Rompetrol, procurorii au mai trimis in judecata in aceeasi cauza alte unsprezece persoane, printre care si patru reprezentanti ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Principalul acuzat din dosar, Dinu Patriciu, este judecat pentru initierea unui grup de crima organizata, spalare de bani, delapidare, divulgare de informatii cu caracter privilegiat si manipularea pietei de capital, in urma anchetei incheiate de procurorii anticoruptie in septembrie 2006.

×