x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorii DIICOT, pe urmele unei grupări specializate în înşelăciuni imobiliare

Procurorii DIICOT, pe urmele unei grupări specializate în înşelăciuni imobiliare

18 Mar 2010   •   00:00

Un număr de 18 persoane acuzate de înşelăciuni în domeniul imobiliar sunt audiate de procurorii DIICOT, acestea fiind ridicate în urma unor percheziţii care au avut loc în judeţul Prahova.



În această dimineaţă, în judeţul Prahova au avut loc zece percheziţii imobiliare, acţiunea, organizată de DIICOT şi Brigada de Combatere a Criminalităţi Organizate şi Terorism Prahova, fiind încă în desfăşurare.

Surse din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate şi Terorism Prahova au declarat, pentru Mediafax, că cele 18 persoane ridicate în urma percheziţiilor şi duse la audieri sunt acuzate că au organizat o reţea specializată în înşelăciuni imobiliare, victimele lor fiind în general persoane în vârstă sau bolnave psihic.

Cei 18, toţi din judeţul Prahova, vindeau imobilele care aparţineau unor bătrâni, fie folosind acte false, fie utilizând documente reale, însă obţinute în mod fraudulos. După ce vindeau imobilele, cei 18 îi abandonau pe proprietarii caselor vândute, mai exact îi duceau pe bătrâni în ţări din Europa de Vest sau în alte oraşe din România, unde îi lăsau pe străzi, după ce le luau documentele de identitate şi banii.

Prejudiciul total în acest caz s-ar ridica la peste 300.000 de euro, au precizat sursele citate.

×
Subiecte în articol: observator