x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul general despre cea de a doua acuzaţie de plagiat: Paragrafele la care se face referire sunt extrase din hotărâri judecătoreşti şi din rechizitorii

Procurorul general despre cea de a doua acuzaţie de plagiat: Paragrafele la care se face referire sunt extrase din hotărâri judecătoreşti şi din rechizitorii

12 Iul 2012   •   14:50
Procurorul general despre cea de a doua acuzaţie de plagiat: Paragrafele la care se face referire sunt extrase din hotărâri judecătoreşti şi din rechizitorii

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a raspuns acuzatiilor de plagiat aparute pe site-ul ziuanews.ro. Potrivit acestuia, este vorba de cartea 'Arestarea preventiva. Aprecierea pericolului social concret pentru ordinea publica. Practica judiciara. Hotarari CEDO", lucrare semnata de Codruta Kovesi, alaturi de consiliera sa, Dana Titian, dar si de avocatul Daniela Frasie.

Autorii lucrarii resping total acuzatiile de plagiat, afirmand urmatoarele: "Lucrarea 'Arestarea preventiva. Aprecierea pericolului social concret pentru ordinea publica. Practica judiciara. Hotarari C.E.D.O.' reprezinta o culegere de practica a organelor judiciare. In cuprinsul lucrarii, autorii au selectat si au reprodus pasaje relevante din hotarari judecatoresti si din rechizitorii, pentru a ilustra numeroasele situatii aparute in practica in care pericolul concret pentru ordinea publica a fost apreciat diferit de catre procurori si judecatori.
Paragrafele la care se face referire in cuprinsul articolului sunt extrase din hotararile judecatoresti si din rechizitoriile indicate in lucrare, texte care nu fac obiectul dreptului de autor, potrivit art. 9 lit. d din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.
Hotararile judecatoresti si rechizitoriile au fost reproduse in forma in care au fost redactate de organele judiciare, iar lucrarea a fost predata editurii in cursul lunii martie 2008.
Existenta unor fragmente similare celor din hotarari judecatoresti, rechizitorii in lucrari anterioare, precum si publicarea unor lucrari cu continut similar dupa predarea manuscrisului catre editura reprezinta imprejurari care nu au legatura cu activitatea autorilor.
Mentionam ca autorii lucrarii nu au incasat nicio suma de bani cu titlul de drepturi de autor in urma publicarii lucrarii mentionate".

×