x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul Ovidiu Toma ar fi clasat un dosar pentru ca nepotul său să obţină permisul de conducere (surse)

Procurorul Ovidiu Toma ar fi clasat un dosar pentru ca nepotul său să obţină permisul de conducere (surse)

18 Noi 2015   •   17:31
 Procurorul Ovidiu Toma ar fi clasat un dosar pentru ca nepotul său să obţină permisul de conducere (surse)

Procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, audiat miercuri la sediul central al DNA într-un caz de corupţie, este suspectat că ar fi clasat un dosar pentru ca, în schimb, un nepot al său să obţină permisul de conducere, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Solicitarea de clasare a dosarului ar fi fost făcută de comisarul Dănuţ Dobre, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Teleorman.

Conform aceloraşi surse, după ce Ovidiu Toma a dat soluţia de clasare a dosarului, comisarul Dobre a intervenit pe lângă un agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Teleorman, pentru ca acesta să-l declare admis la proba practică pe nepotul procurorului. Respectivul candidat a susţinut examenul şi a obţinut permisul de conducere categoria B în luna septembrie a acestui an.

Procurorul Ovidiu Toma şi comisarul Dănuţ Dobre sunt audiaţi miercuri la sediul central al DNA din Bucureşti, într-un dosar care, potrivit surselor judiciare, are legătură cu obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere.

În această cauză au fost efectuate miercuri dimineaţă mai multe percheziţii, inclusiv la Serviciul Poliţiei Rutiere şi la SPCRPCÎV Teleorman.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în anul 2015. În 18 noiembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în judeţul Teleorman, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

×
Subiecte în articol: ovidiu toma procuror dna