x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul-şef care ancheta dosarul permiselor în Covasna, prin în flagrant luând mită

Procurorul-şef care ancheta dosarul permiselor în Covasna, prin în flagrant luând mită

19 Dec 2009   •   00:00

Alexandru Kiss, procurorul şef al Secţiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna, a fost reţinut, azi-noapte, la ora 1.00, pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant când lua mită pentru returnarea unor corpuri delicte. Kiss instrumenta dosarul permiselor şi înmatriculărilor false de la Sfântu Gheorghe.



Procurorul covăsnean a fost prins în flagrant în timp ce primea mită, în două rânduri, în valoare de câte două mii de lei, de la un martor cercetat într-un dosar penal instrumentat de el în schimbul returnării unor obiecte delicte, informează Mediafax.

Potrivit procurorului Marius Sulu, de la DNA Braşov, flagrantul a fost organizat în Covasna, iar la ora 1.00 procurorul a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ Braşov.

"Acum aşteptăm avizul de la Consiliul Superior al Magistraturii, conform procedurii, pentru a-l prezenta Curţii de Apel Braşov cu propunerea de arestare preventivă", a declarat Sulu.

Kiss instrumenta dosarul în care au fost inculpate 19 persoane, dintre care şase au fost trimise deja în judecată, în două dosare desjunse, pentru că au inmatriculat cu acte false 31 de autoturisme marca Bentley, Mecedes, BMW şi Skoda.

Scandalul de la Serviciul Permise Covasna a izbucnit în luna martie, când ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut 26 de percheziţii la domiciliile şi locurile de muncă a 19 persoane. Primul lot de incuplaţi a fost trimis în judecată în iunie, iar cel de-al doilea dosar a ajuns în instanţă la începutul acestei luni.

Potrivit Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Alexandru Kiss a fost numit în funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală a Parchetului de pelângă Tribunalul Covasna în iulie 2006, pe o perioadă de trei ani. La evaluarea calităţilor profesionale, din cursul anului 2008, a fost apreciat cu calificativul "foarte bine" şi nu a fost sancţionat disciplinar în ultimii trei ani de activitate.

În luna iulie a acestui an, Alexandru Kiss a fost reînvestit în aceeaşi funcţie, tot pe o perioadă de trei ani. Alexandru Kiss are o vechime în magistratură de peste 24 de ani.

×
Subiecte în articol: observator