x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul vrăjitoarelor, Maximilian Bălăşescu, rămâne în arest preventiv

Procurorul vrăjitoarelor, Maximilian Bălăşescu, rămâne în arest preventiv

22 Feb 2012   •   12:37

Procurorul Maximilian Balasescu ramane in arest preventiv dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins astazi cererea sa de eliberare provizorie sub control judiciar.

Curtea de Apel Bucuresti a decis pe 2 februarie arestarea preventiva pentru 29 de zile a procurorului Maximilian Balasescu.

"In cursul lunii ianuarie 2012, inculpatul Balasescu Maximilian Ion, in calitatea sa de procuror, a pretins de la un denuntator, prin intermediari, suma de 300.000 euro, in doua transe, pentru ca in schimb sa dispuna ridicarea masurilor asiguratorii luate fata de denuntator, intr-un dosar in care acesta era cercetat, alaturi de alte persoane, pentru complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave. In schimbul banilor, procurorul Balasescu Maximilian Ion urma sa dispuna, cu privire la acelasi denuntator, disjungerea cauzei si formarea unui dosar separat in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala", a precizat DNA printr-un comunicat, citat de Agerpres.

Procurorul Balasescu a primit pe 1 februarie de la denuntator, prin intermediar, suma de 90.000 lei si 80.000 euro, fiind prins in flagrant de procurorii DNA.

Cu avizul CSM, procurorul a fost retinut pentru 24 de ore, el fiind si suspendat din functie pe durata derularii anchetei.

Banii urmau sa fie dati de un apropiat al vrajitoarelor Vanessa si Melissa, acestea fiind cercetate intr-un dosar instrumentat de procurorul Maximilian Balasescu.

Pe 21 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea vrajitoarelor Roxana Lider, cunoscuta drept Vanessa, si Rada Minca - Melissa, dupa ce Oana Zavoranu a facut o reclamatie la politie, in care le acuza pe cele doua ca au inselat-o cu mari sume de bani.

Impreuna cu Maximilian Balasescu, au mai fost arestati in noaptea de 1 spre 2 februarie si Marian Simirianu, care face parte din clanul Camatarilor, el fiind condamnat in doua dosare ale fratilor Ion si Vasile Balint, dar si Marian Cristian Ene, finul procurorului.

×