x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Producţia la UM Sadu va fi reluată în câteva zile

Producţia la UM Sadu va fi reluată în câteva zile

de Gabriela Mladin    |    27 Mar 2011   •   17:18

Conducerea Uzinei Mecanice Sadu a anunţat reluarea activităţii de producţie în maxim o săptămână, după aproape două luni de întrerupere. Activitatea a fost suspendată imediat după explozia produsă la secţia de muniţie, în urma căreia două femei şi-au pierdut viaţa, iar un bărbat prezintă arsuri grave la nivelul căilor respiratorii şi pe corp.

De la explozia produsă la începutul lunii februarie şi până în prezent, activitatea la Uzina Mecanică Sadu s-a redus la efectuarea curăţeniei în unitate. Explozia, în care au sărit în aer două tone de praf de puşcă, nu a mai lăsat nimic în picioare. A fost nevoie ca tot depozitul să fie refăcut.

Conducerea Uzinei a precizat că activitatea de producţie va fi reluată în 4 aprilie. Între timp, trei şefi ai secţiei în care s-a întâmplat nenorocirea au cerut să fie mutaţi la alte sectoare. Este vorba despre şeful de secţie, maistrul şi inginerul-şef. Aceştia au precizat în scris conducerii Uzinei că sunt într-o stare în care nu mai pot conduce secţia.

În câteva zile, anchetatorii vor intra şi în posesia expertizei întocmite de INSEMEX Petroşani, iar aceasta va arăta din vina cui s-a produs deflagraţia.

×