x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesoară româncă în avionul dispărut

Profesoară româncă în avionul dispărut

de Irina Cristea    |    Mihai Bunaziua    |    03 Iun 2009   •   00:00
Profesoară româncă în avionul dispărut
Sursa foto: BRUNO DOMINGOS/REUTERS

Românca aflată la bordul aeronavei Air France, care a dispărut luni deasupra Oceanului Atlantic cu 228 de persoane la bord, se numeşte Violeta Băjenaru-Declerck, informează Mediafax.



Originară din Buzău, femeia avea 34 de ani, era măritată de nici o lună cu un cetăţean francez şi era cadru universitar la Ecolé de Bois din Nantes (Franţa), unde preda Ştiinţe Economice şi ocupa funcţia de responsabil pentru Relaţii Internaţionale. În această calitate călătorise în Brazilia, întrucât pregătea diverse proiecte pentru studenţi.
Rudele refuză, deocamdată, să stea de vorbă cu presa.

În schimb, fostul diriginte al Violetei Băjenaru, profesorul Iacob Nicolae, de la Liceul "B.P. Haşdeu" din Buzău, a declarat pentru Jurnalul Naţional că încă din perioada liceului tânăra era dornică să se implice în orice proiect ce ar fi presupus colaborări şi parteneriate cu instituţii de învăţământ de peste hotare.

Datele de identificare au fost transmise luni de autorităţile franceze prin intermediul Consulatului de la Paris, ajungând la Ministerul de Interne, care a anunţat familia. "Până în prezent nu am primit din partea familiei acordul de a face public numele persoanei în cauză", a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Alin Şerbănescu.

Brazilia, Franţa şi, mai nou, Statele Unite sunt implicate într-o amplă operaţiune de localizare a rămăşiţelor aeronavei care a dispărut de pe ecranul radarului în timp ce survola Oceanul Atlantic. De altfel, această dispariţie face obiectul a numeroase semne de întrebare ridicate ieri de presa franceză.

×
Subiecte în articol: observator