x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorii cer dublarea salariilor

Profesorii cer dublarea salariilor

03 Iun 2004   •   00:00

Cateva mii de profesori au protestat ieri in fata sediului Ministerului Finantelor Publice, pentru a cere majorarea salariilor intregului personal didactic si alocarea a cel putin 6% din PIB de la bugetul de stat, pentru educatie.

EUGENIA MIHALCEA

La actiunea de protest au participat membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si ai Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" din 38 de judete si din municipiul Bucuresti.

Sindicalistii solicita o noua lege de salarizare pentru toti salariatii din invatamant, care sa duca, in doua etape, la dublarea salariilor. O alta revendicare este respectarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura invatamant, care prevedea o majorare salariala cu 5%, pentru tot personalul din invatamant, de la 1 mai. In fine, sindicalistii solicita ca indemnizatia de dirigentie si sporul de doctorat sa fie incluse in salariul de baza, astfel incat sa constituie baza de calcul pentru acordarea celorlalte sporuri salariale.

O delegatie a manifestantilor a depus la Camera Deputatilor listele cu cele 200.000 de semnaturi stranse pentru sustinerea initiativei legislative.

×
Subiecte în articol: observator