x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorii, în continuare nemulţumiţi

Profesorii, în continuare nemulţumiţi

de Diana Scarlat    |    29 Mar 2011   •   18:02

După ce profesorii din Suceava şi Botoşani au protestat ieri în faţa Ministerului Educaţiei timp de şapte ore, pentru a-şi cere salariile neplătite pe luna trecută, alte 300 de cadre didactice afiliate la federaţia “Spiru Haret” au protestat astăzi în Capitală, în faţa Inspectoratului Şcolar, acuzând autorităţile de încălcarea legii.

Cadrele didactice susţin că Inspectoratul a făcit comasări de şcoli şi a aprobat funcţionarea mai multor clase gimnaziale şi liceale cu peste 25, respectiv 30 de elevi, deşi noua Lege a Educaţiei prevede explicit numărul maxim de elevi în clasă.

Marius Nistor, preşedintele federaţiei “Spiru Haret”, spune că sindicatele vor da în judecată Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), pentru că “încalcă legea cu bună ştiinţă”, făcând comasări forţate ale şcolilor, fără măcar să ia în seamă deciziile consiliilor locale. Un astfel de caz este şi în sectorul 1 al Capitalei, unde primarul Andrei Chiliman a dat în judecată Inspectoratul Şcolar, pentru încercarea de a desfiinţa Şcoala nr 6 şi de a o comasa cu Şcoala nr 7, deşi există soluţii mult mai bune, pe care le-a propus şi le susţine consiliul local.

Sindicaliştii mai protestează şi pentru a cere ISMB suplimentarea personalului nedidactic de care este nevoie în şcoli. Marius Nistor a explicat că s-a ajuns la această situaţie din cauza salarizării foarte proaste care i-a determinat pe mulţi să părăsească sistemul. De asemenea, liderul “Spiru Haret” spune că prifesorii aşteaptă negocierea noului contract colectiv de muncă la nivelul Capitalei.

×