x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorul Alexandru Pesamosca, internat la Spitalul Floreasca din cauza unei suferinţe cardiace.

Profesorul Alexandru Pesamosca, internat la Spitalul Floreasca din cauza unei suferinţe cardiace.

19 Iun 2011   •   12:36

Profesorul Alexandru Pesamosca a fost internat, sambata, la Spitalul de Urgenta Floreasca, din cauza unei tulburari cardiace, un prim diagnostic fiind insuficienta cardiaca si renala.

"Am fost chemati la Spitalul Budimex intrucat profesorului Pesamosca ii era rau. Este vorba despre o suferinta cardiaca si renala, dar un diagnostic de precizie va fi pus dupa ce vor fi incheiate toate investigatiile de specialitate", a spus managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI).

Profesorul Alexandru Pesamosca respira greu si avea o durere in piept. Echipajul SABI trimis la Spitalul de Copii "Marie Curie", fost Budimex, a hotarat ca profesorul Pesamosca trebuie transportat de Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, pentru investigatii complexe si tratament de specialitate.

Doctorul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca a declarat pentru Jurnalul National ca profesorul Pesamosca este in continuare internat la sectia de Terapie Intensiva, starea sa fiind grava, dar stabila.

Profesorul Pesamosca, desi un titan al medicinei romanesti, a fost scos la pensie fortat. De cativa ani este imobilizat la pat. Din anul 1984, profesorul Pesamosca nu a mai iesit din Spitalul de Copii "Marie Curie". Cum nu a avut niciodata timp sa se ocupe de el si sa-si ia o casa, profesorul a fost lasat sa stea in spital. A muncit 60 de ani in Spitalul Budimex, ajutand zeci de mii de copii in stare foarte grava sa duca o viata normala.

×