x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Program surpriză la Noaptea Muzeelor 2019: Ce puteți vedea anul acesta

Program surpriză la Noaptea Muzeelor 2019: Ce puteți vedea anul acesta

18 Mai 2019   •   15:00
Program surpriză la Noaptea Muzeelor 2019: Ce puteți vedea anul acesta

Expoziţii temporare, activităţi de colectare a insectelor nocturne şi de interceptare a liliecilor din curtea Muzeului, precum şi alte surprize, se numără printre propunerile Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" pentru Noaptea Muzeelor, ediţia 2019.  Și nu numai.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa, transmis miercuri AGERPRES, programul special al Nopţii Muzeelor de la această instituţie muzeală va începe sâmbătă, 18 mai, la ora 18,00 şi se va termina la ora 24,00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator). În cadrul acestui eveniment, accesul publicului în expoziţia permanentă a Muzeului va fi gratuit. 

Sâmbătă, 18 mai, în intervalul orar 10,00 - 18,00, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" va fi închis. 

 În Noaptea Muzeelor, vizitatorii vor avea ocazia să admire expoziţia temporară "Rugby, Natural!", realizată de Muzeul de Istorie Naturală din Toulouse, care prezintă elementele naturale identificate în emblemele diferitelor echipe naţionale de rugby şi explică valoarea culturală a simbolurilor naturale, pentru ţările şi populaţiile respective. Organizată în cadrul Sezonului România-Franţa, expoziţia va rămâne în circuitul de vizitare al muzeului până pe data de 30 iunie. 
 Între orele 18,40 şi 19,00, "Cel mai mic muzeu din România" va putea fi admirat în faţa intrării principale a Muzeului Antipa, evenimentul constând în expunerea timp de 20 minute a unicului exponat al muzeului Madrigal & Cantus Mundi, costumul renascentist de damă Madrigal. Vizionarea costumului va fi însoţită de un performance artistic itinerant (un mic concert de cânt coral al copiilor din două coruri din cadrul Programul Naţional Cantus Mundi), menit să însufleţească experienţa publicului cu emoţie şi voioşie şi să aducă muzica, arta costumului şi istoria unui simbol cultural în spaţiu public. 
 "Începând cu ora 21,30 şi până la 22,30 vă invităm în curtea muzeului să participaţi la colectarea entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiştilor din muzeu. (...) Tot în această seară vă invităm să aflaţi de la cercetătorii Muzeului mai multe informaţii şi curiozităţi despre lilieci şi să descoperiţi cum comunică micile vietăţi cu care ne întâlnim noaptea, într-o serie de activităţi desfăşurate în curtea Muzeului între orele 22,00 şi 23,00", se arată în comunicat. 
Demonstraţiile realizate de către cercetătorii Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" se vor face numai în condiţii meteo favorabile. 

"Ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor la Antipa oferă şi alte surprize plăcute. Astfel, Questo pune la dispoziţia vizitatorilor un traseu muzeal digital care pot fi explorat gratuit, cât timp aşteaptă la intrarea în muzeu, precum şi un alt proiect special gândit pentru a face cât mai prietenoasă interacţiunea între vizitatori şi muzeu", mai informează organizatorii. Antena3

×
Subiecte în articol: Noaptea Muzeelor 2019