x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Programul „Anghel Saligny”: Ministerul Dezvoltării a alocat județelor suma de 7,5 miliarde de lei

Programul „Anghel Saligny”: Ministerul Dezvoltării a alocat județelor suma de 7,5 miliarde de lei

11 Mai 2022   •   10:40
Programul „Anghel Saligny”: Ministerul Dezvoltării a alocat județelor suma de 7,5 miliarde de lei

Ministerul Dezvoltării anunță că suma de 7,5 miliarde de lei din Programul „Anghel Saligny” a fost repartizată în județe pentru rețelele de distribuție a gazelor naturale.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat că au fost finalizate repartizările pe județe ale fondurilor disponibile prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale.

„70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții <>, prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă, canalizare, gaze și vom reabilita drumuri”, a explicat ministrul Dezvoltării.

Potrivit ministerului, criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ministerul dezvoltarii