x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PROIECT/Administraţia alege taxiurile

PROIECT/Administraţia alege taxiurile

04 Feb 2009   •   00:00

Conducerea fiecărui aeroport din ţară va putea permite sau interzice accesul taximetriştilor în parcările publice aferente terminalelor de pasageri, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor.



"Fiecare administraţie aeroportuară, prin serviciile sale specializate, va organiza, în funcţie de specificul său teritorial, activitatea de transport de persoane în regim de taxi în incinta proprie, astfel încât să se asigure transportul permanent de persoane între localităţile de autorizare a transportatorilor autorizaţi şi aeroport", potrivit ordinului. Administraţia fiecărui aeroport, în funcţie de modul de organizare a incintei proprii, va identifica resursele necesare şi va asigura amenajarea de staţii de debarcare a persoanelor care sunt transportate la aeroport în regim de taxi, indiferent de localitatea de unde acestea sosesc. Durata de staţionare în staţiile de debarcare se va limita la maximum cinci minute, timp suficient şi necesar exclusiv pentru debarcarea persoanelor transportate la aeroport, potrivit proiectului de ordin. Conform proiectului de ordin, după operaţiunea de debarcare, autovehiculul taxi va trebui să părăsească imediat şi necondiţionat staţia de debarcare. Administraţia fiecărui aeroport va amenaja o zonă de grupare a autovehiculelor taxi în vederea parcării temporare a acestora până la intrarea în locul de aşteptare pentru preluarea persoanelor de la aeroport. Acest loc va fi amenajat sub forma unui parc sau flux, care nu va fi situat în proximitatea terminalelor de pasageri.

LEGITIMAŢIE. Permisul de acces auto va fi eliberat numai de administraţia fiecărui aeroport şi va putea fi suspendat/anulat numai de această administraţie, în condiţiile nerespectării regulamentului impus de fiecare aeroport. De asemenea, permisul de acces auto va putea fi eliberat pentru o perioadă de maximum cinci ani, însă vizarea acestuia va fi efectuată anual de administraţia fiecărui aeroport. Permisul de acces auto va fi obligatoriu afişat la loc vizibil şi permanent pe parbrizul autovehiculului. Lista cu tarifele practicate va fi în mod obligatoriu afişată la loc vizibil şi permanent la bordul fiecărui autovehicul taxi autorizat, pe exteriorul acestuia, precum şi în locurile de aşteptare, se mai arată în document.

×
Subiecte în articol: observator aeroport