x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proprietarii magazinelor din zona Universitate-Unirii îşi angajează bodyguarzi de teama vandalilor

Proprietarii magazinelor din zona Universitate-Unirii îşi angajează bodyguarzi de teama vandalilor

de Dan Radu    |    16 Ian 2012   •   10:42
Proprietarii magazinelor din zona Universitate-Unirii îşi angajează bodyguarzi de teama vandalilor

Pietrele si celelalte proiectile aruncate azi noapte in timpul violentelor din centrul Capitalei au fost adunate de firmele de salubritate, insa se vad si acum vitrinele sparte si refugiile RATB vandalizate – cu tot ce era din sticla sau plastic, distrus. In Piata Unirii, ferestrele bancii Raiffeisen sunt sparte. Conducerea bancii refuza, insa, sa discute cu presa in legatura cu pagubele inregistrate. 'Nu avem voie sa spunem nimic. Ordin de sus', a declarat un paznic. Totusi, banca si-a luat masuri de securitate. Pana ieri, sediul nu avea asigurata paza permanenta. De azi, va avea.

In zona au mai fost sparte geamurile unui chiosc de ziare, ale unui magazin de pantofi si ale unei gogoserii. 'Nu eram ieri la chiosc. Azi, daca se mai intampla ceva o sa plecam, ce putem sa facem', a declarat vanzatorul de ziare.

'Au spart doar geamul, nu au luat si din produse', a spus si proprietara magazinului de pantofi. 'Nu stiu ce sa fac daca incep iar violentele. De ce mai avem jandarmi? Daca incepe iar, o sa apelez la paza privata, nu am alta solutie', a mai spus aceasta.

Urmele violentelor de noaptea trecuta puteau fi in continuare vazute in perimetrul Piata Unirii – Piata Universitatii. In afara de refugiile RATB, fusesera distruse si cateva automate de reincarcare a creditului de telefon. Firmele de salubrizare munceau de zor la indepartarea pietrelor din pavaj, desprinse. 'Le punem la loc pe astea desprinse, ca sa nu mai poata fi smulse din nou. Asta e ideea', a spus un angajat Romprest care muncea in Piata Sf. Gheorghe. Acelasi lucru se intampla si in fata Teatrului National.

Intre timp, cateva zeci de persoane, intre care multi pensionari, au 'amorsat' noul miting asteptat in aceasta seara. Nu se scandeaza nimic, insa li se aduc reprosuri putinilor politisti de circulatie din zona, acuzati ca apara 'hotii din conducerea tarii'. Zece jandarmi stau in parcarea de la Intercontinental si discuta intre ei.

×