x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Propunerile legislative nu respectă strategia fiscală

Propunerile legislative nu respectă strategia fiscală

21 Oct 2010   •   00:00

Guvernul consideră că propunerile legislative ale Parlamentului privind TVA de 5% la alimente şi neimpozitarea pensiilor nu sunt în concordanţă cu Strategia fiscală transmisă deja Legislativului şi aşteaptă finalizarea procedurii în cazul acestor proiecte, pentru a stabili dacă trebuie să intervină.



"Propunerile legislative ale Parlamentului nu sunt în concordanţă cu strategia fiscal-bugetară transmisă de Guvern Legislativului. Se aşteaptă terminarea procedurii, pentru a se stabili dacă este nevoie ca Guvernul să intervină sau nu", a declarat miercuri seara purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că Guvernul este pregătit să modifice cele două proiecte de legi prin ordonanţă de urgenţă, aşteptându-se deocamdată decizia preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte promulgarea acestor acte.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmează să fie transmise preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.

×
Subiecte în articol: observator