x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest cu incidente în Piaţa Universităţii: Manifestanţii Occupy România, ridicaţi de jandarmi

Protest cu incidente în Piaţa Universităţii: Manifestanţii Occupy România, ridicaţi de jandarmi

10 Dec 2011   •   12:38
Protest cu incidente în Piaţa Universităţii: Manifestanţii Occupy România, ridicaţi de jandarmi

Mai multe persoane care s-au adunat, astazi, in Piata Universitatii din Capitala, pentru a marca Ziua Internationala a Drepturilor Omului, au fost retinute de jandarmi si duse la sectie. Oamenii au scandat lozinci impotriva saraciei din Romania. Ei si-au motivat prezenta la Universitate prin faptul ca zona este un simbol al libertatii de exprimare.

Actiunea nu era autorizata, nefiind primita aprobare din partea Primariei Capitalei. Oamenii au spus ca lipsa unui raspuns la solicitarea lor de a organiza aceasta actiune in Piata Universitatii este o sfidare la adresa lor.

Participantii au fost ridicati de jandarmi, iar unii dintre ei, care s-au opus, au fost luati cu forta si dusi la cele doua dube de jandarmi prezente la fata locului. Ulterior,ei au fost dusi la Sectia 1 Politie.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei Georgian Enache a declarat, pentru Mediafax, ca oamenii au fost ridicati de jandarmi intrucat au refuzat sa se legitimeze. La sectia de politie urmeaza sa fie identificati, a spus Enache.

Actiunea a fost organizata pentru a marca Ziua Internationala a Drepturilor Omului, sarbatorita in 10 decembre, astfel de evenimente fiind desfasurate in orase din diverse tari, in cadrul miscarii Occupy. (V.M.)

×