x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest la Ţăndărei, împotriva desfiinţării spitalului

Protest la Ţăndărei, împotriva desfiinţării spitalului

12 Feb 2011   •   12:57
Protest la Ţăndărei, împotriva desfiinţării spitalului

151566-.jpgProtestatarii fluieră şi scandează lozinci precum "Nu ne desfiinţaţi", "Jos Băsescu", "Jos Guvernul". Cadrele medicale şi autorităţile locale spun că spitalul, care are 115 angajaţi şi patru secţii, deserveşte 38.000 de oameni din Ţăndărei şi din comunele învecinate, iar desfiinţarea acestuia ar însemna o mare problemă pentru populaţie, care este una săracă şi nu îşi permite să meargă până la Slobozia la spital.

Primarul oraşului Ţăndărei, Vasile Sava, prezent la acţiunea de protest, a declarat că decizia de desfiinţare a spitalului reprezintă "un atentat la sănătatea populaţiei".

Acesta a spus că a trimis memorii atât ministrului Sănătăţii, cât şi premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, solicitând să se revină asupra deciziei de desfiinţare a spitalului.

"Decizia este aberantă deoarece desfiinţarea spitalului din Ţăndărei va însemna ca pacienţii să se deplaseze o sută de kilometri până la unităţile medicale din Slobozia şi Brăila. Este o zonă săracă a judeţului Ialomiţa, iar oamenii au nevoie de spital", a spus primarul.

El a mai susţinut că autorităţile locale nu au fost consultate de către Ministerul Sănătăţii cu privire la transformarea spitalului în azil de bătrâni şi a precizat că în oraş există un complex de servicii sociale în care bătrânii sunt îngrijiţi la cerere.

Primarul Vasile Sava a mai spus că autorităţile locale au făcut investiţii importante în acest spital şi că în septembrie 2010 au început lucrările de amenajare în incinta unităţii medicale a unui centru de primiri urgenţe, care ar urma să fie inaugurat în luna mai.

×